Netherlands
Masterclass alternatieve beleggingen

Masterclass Alternatieve BeleggingenAlternatief beleggen door pensioenfondsen
Vermogensbeheer is een kernactiviteit bij het uitvoeren van pensioenregelingen. Bent u bestuurslid van een pensioenfonds? Of bent u lid van een deelnemersraad of verantwoordingsorgaan? Dan is het belangrijk dat u de karakteristieken van alternatieve beleggingen kent en weet hoe deze worden gebruikt in een beleggingsportefeuille.

Tijdens de Masterclass Alternatieve Beleggingen krijgt u een inleiding over dit type beleggingen. U gaat in op de verschillende soorten alternatieve beleggingen en op de kansen en risico’s die deze beleggingen bieden. Ook geven we inzicht in de manier waarop risico’s kunnen worden beperkt.

Doel en programma
Na het volgen van deze masterclass kent u de diverse alternatieve beleggingscategorieën en weet u wat de eigenschappen hiervan zijn. Ook hebt u inzicht van de toegevoegde waarde van deze manier van beleggen binnen een beleggingsportefeuille. Ook weet u welke beleggingsrisico’s er spelen. Het programma van deze masterclass bestaat uit de volgende onderdelen.

Voor wie
Deze masterclass is geschikt voor bestuursleden van pensioenfondsen, en voor leden van deelnemersraden en verantwoordingsorganen.

Duur van de masterclass
De Masterclass Alternatieve Beleggingen duurt een dagdeel.

Materiaal
U ontvangt bij aanvang alle benodigde materialen en documentatie om de masterclass te kunnen volgen.

Certificaat
Na afloop van de masterclass ontvangt u een certificaat.

Contact

Deel dit artikel

Volg Aon Hewitt