Netherlands

Loading

Pensioen68

De (financiële) gevolgen van de hogere pensioenleeftijd

Past uw huidige pensioenregeling en –aanbieder nog wel bij uw organisatie?

De (financiële) gevolgen van de stijging van de pensioenleeftijd worden mede bij u neergelegd; u moet tenslotte uw werknemers langer in dienst houden. Maar past uw pensioenregeling wel binnen het nieuwe fiscale kader? Wist u dat u een aanzienlijk aansprakelijkheidsrisico loopt als u niet juist communiceert over de wijzigingen in uw pensioenregeling? En weet u dat u een verlaging van uw pensioenlasten kunt realiseren van ca. 5%?

Infographic - De gevolgen van de hogere pensioenleeftijd voor uw onderneming

Infographic

Wat zijn nou exact de (financiële) gevolgen en kansen van de stijging van de pensioenleeftijd en welke vragen moet u voor uzelf beantwoorden?

Bekijk de infographic

Onze pensioenspecialist blogt

Webinar ‘Pensioenleeftijd 68 jaar: de gevolgen en kansen voor uw onderneming’

Tijdens onze recente kennissessies behandelden onze pensioenspecialisten de meest recente pensioenontwikkelingen, de (financiële) gevolgen van de verhoogde pensioenleeftijd en wat voor uw onderneming de best aansluitende pensioenregeling en -aanbieder zou kunnen zijn.

U heeft nu de mogelijkheid deze informatie alsnog tot zich te nemen via ons webinar.

Hieronder enkele reacties op de kennissessies:

  • “Ik hoop dat jullie hiermee doorgaan. De ingewikkelde stof werd duidelijk vertaald naar een praktische toepassing.”
  • “Goede sfeer en deskundige sprekers die goed aanvoelden wat er speelt bij de deelnemers.”
  • “Zeer welkom om tijdig de relevante informatie te verkrijgen. Fijn dat het breder werd aangevlogen dan sec pensioen, want ook duurzame inzetbaarheid kwam om de hoek.”
  • “Omvang van de deelnemers groep was goed waardoor er interactie was tijdens de sessie. De presentatie was duidelijk en gaf inhoudelijk een goed beeld van de aanstaande wijziging van de pensioenleeftijd.”
  • “Ik vond het zeer informatief en af en toe ook ingewikkeld, omdat mijn inhoudelijke kennis van alle pensioenvormen en mogelijkheden (nog) niet optimaal is. Het tempo was goed en de onderwerpen werden uitgebreid en duidelijk besproken."
  • "Een duidelijke uitleg over een onderwerp dat actueel is maar niet hoog op de prioriteitenlijst staat. Ten onrechte wat mij betreft.”
  • “Heldere inhoudelijke toelichting. Gedegen kennis komt naar voren tijdens interactie. Er komen aspecten naar voor waar je zelf in eerste instantie niet over nagedacht hebt.”

Meld u aan voor het webinar