Netherlands

Loading

Pensioen68

Nieuwe pensioenrichtleeftijd 68 jaar vraagt veel van uw organisatie

Pensioenarbeidsvoorwaarden aanpassen, communiceren, accorderen en implementeren

De stijging van de pensioenrichtleeftijd is niet enkel een financiële kwestie. Het is ook een moment waarop u uw pensioenregeling eens goed onder de loep kunt nemen. Passen uw pensioenvoorwaarden bijvoorbeeld wel bij uw ambitie om een goede werkgever te zijn voor uw werknemers? Wellicht dat uw arbeidsovereenkomsten aantrekkelijker – en daarmee ook concurrerender – kunnen. En dat hoeft niet noodzakelijk negatieve financiële consequenties te hebben.

Informatiesheet – Hogere pensioenrichtleeftijd nabij

Informatiesheet

Heeft u nog het overzicht? Heeft u alles goed geregeld voor uw werknemers? En past u het pensioenonderdeel wel op de juiste wijze aan in uw arbeidsovereenkomsten? Belangrijk is dat u nu alle nodige stappen voor het aanpassen in beeld heeft. Lees meer in onze informatiesheet.

Download de informatiesheet

Pensioen68-checklist – Waar staat u met uw dossier ‘pensioenrichtleeftijd 68 jaar’?

Het is duidelijk dat de verhoogde pensioenrichtleeftijd organisatorische gevolgen heeft voor u als werkgever. Bent u al klaar? Met onze checklist krijgt u een gedetailleerd beeld van de nog te nemen stappen. Vraag de checklist aan en zorg dat u op tijd klaar bent voor de veranderingen.


Of doe eerst even de pensioenscan, dan weet u binnen een paar minuten of u alle noodzakelijke onderwerpen in het aanpassingsproces heeft geraakt en waar er eventueel nog werk te doen is.
Start de scan

Kennissessies 'Pensioen68: zorgen voor een toekomstbestendig pensioen- en ouderenbeleid’

De verhoging van de pensioenrichtleeftijd is ook een goed moment om uw ouderenbeleid en de rol van pensioen in het arbeidsvoorwaardenpakket onder de loep te nemen. Om u hierbij te helpen en onze visie op de toekomst van pensioen te delen, organiseren wij in januari drie gratis interactieve kennissessies. Een mooie gelegenheid om in discussie te gaan met pensioenexperts en collega ondernemers.

Meld u nu aan