Netherlands

Loading

Was u klaar voor WannaCry?

De cyberaanval met de gijzelsoftware WannaCry was zonder twijfel één van de grootste cyberaanvallen ooit. De snelheid waarmee het virus zich verspreidde en de impact op organisaties wereldwijd waren ongeëvenaard. Voor veel besmette systemen is de betaal-deadline inmiddels verstreken. Wat kunt u doen om ransomware buiten de deur te houden en uw bestanden te beschermen?

Een zwakke plek in de software van Windows maakte dat de gijzelsoftware WannaCry zich razendsnel kon verspreiden – zowel tussen als binnen organisaties. Ook uw cyberbeveiliging is zo sterk als de zwakste schakel. Met één klik op een malafide link zijn alle bestanden binnen uw netwerk in gevaar.

Klaar voor WannaCry 2.0
Het Nederlandse bedrijfsleven was geen specifiek doelwit van de wereldwijde WannaCry aanval. Maar wat als een volgende aanval wél heel gericht Nederlandse bedrijven bedreigt? Staat uw organisatie dan gesteld? WannaCry bewees hoe moeilijk het is om uzelf als bedrijf tegen een cyberaanval te wapenen. Cybercriminelen gebruiken kwetsbaarheden in software waar u geen kennis van heeft.

Toch is niets doen geen optie. Kennis van de risico’s van cyberaanvallen is een belangrijke eerste stap. Een betere bewustwording helpt medewerkers bij het omgaan met cyberrisico’s. Drie tips om uw organisatie te beschermen tegen komende cyberaanvallen:

  1. Zorg voor structurele updates van uw bedrijfssoftware. Zorg dat u altijd met de nieuwste versies werkt.
  2. Houd zorgvuldig bij waar alle belangrijke bestanden zijn opgeslagen en zorg voor structurele back-ups van deze data.
  3. Communiceer regelmatig met uw personeel over de laatste cyberaanvallen en –risico’s en train uw personeel in het omgaan met cyberrisico’s.

Aon kan helpen
Zoekt u hulp bij de inventarisatie van uw cyberrisico’s? Aon denkt graag met u mee, ook over een passende cyberverzekering. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Mogelijkheden cyberverzekering