Nederlands | Français Belgium

Stage Natural Catastrophe (overstromingen) risicoanalyse Belgische kmo's

 

Begeleid door Aon
Aon is wereldleider in risicobeheer, verzekeringen en herverzekeringen en advies betreffend Employee Benefits. De groep telt 50 000 personen in meer dan 120 landen. Aon telt meer dan 300 medewerkers verspreid over kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent en Luxemburg.

Aon is vergelijkbaar met de Big 4 consultancy maar dan op gebied van Risk en Insurance.

Aon biedt ruimte aan ondernemende mensen die onze klanten ondersteunen bij het durven nemen van verantwoorde risico’s. Vertrouwen, respect en verantwoordelijkheid nemen en krijgen, kenmerken onze bedrijfscultuur.

Wat wordt van jou verwacht?
Dat je meewerkt aan een overstromingsrisicoanalyse aan de hand van de Aon Natural Catastophe risicomodellen (gebaseerd op gedetailleerde geografische data).

Je bevraagt 100 kmo’s en begeleidt hen bij het toepassen van de Aon Natural Catastrophe tool. Je legt een lijst vast van GPS-coördinaten van hun voornaamste sites, welke vervolgens in de Aon modelling tool verwerkt worden.

Het doel is om te bepalen waar deze kmo’s risico lopen tot aanzienlijke bedrijfsschade door een natural catastrophe event vergelijkbaar met de overstromingen van juli 2021 in België.

Voornaamste taken (niet exhaustief): 100-tal kmo’s contacteren en project voorleggen, GPS-coördinaten verzamelen, Aon Natural Catastrophe tool toepassen, consolideren van de gegevens en een gedetailleerd conclusieverslag schrijven. Het verslag focust zich eveneens op de meest pragmatische preventiemaatregelen welke de kmo’s kunnen toepassen.

De stage wordt eveneens begeleid door Belrim (Belgian Risk and Insurance Management Association), de vereniging van risk managers van de grootste Belgische bedrijven. Een succesvolle stage kan leiden naar gratis transport, verblijf en deelname aan de volgende Ferma beurs (zoals Ferma 2021 Kopenhagen).

Wat bieden we jou?

  • Een stage introductie in ons hoofdkantoor te Diegem.
  • Altijd een werkplek en laptop tot je beschikking.
  • Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling door ondersteuning van een stagebegeleider uit de business.
  • Transportvergoeding terugbetaald.
  • Mogelijkheid om door te groeien, bij goede prestaties en beschikbare en passende vacatures.
Interesse?
Stuur jouw CV door naar work@aon.be