Netherlands

Terrorism & Policital Violence Map

 

De Terrorism & Political Violence Map wordt door Aon in samenwerking met risicoadviseur The Risk Advisory Group opgesteld. De gegevens van de kaart worden verkregen via Terrorism Tracker, en door een beoordeling van de veiligheidssituatie in meer dan tweehonderd landen door deskundigen. De Terrorism Tracker houdt de wereldwijde indicatoren van terreurdreigingen in de gaten, waaronder aanvallen, complotten en tegenmaatregelen en bekendmakingen van overheden.

Aan elk land wordt een bedreigingsniveau toegekend, dat oploopt van 'verwaarloosbaar' naar 'laag', 'middelhoog', 'hoog' tot 'ernstig'. De kaart kan worden gezien als een graadmeter voor de dreiging van politiek geweld voor het internationale bedrijfsleven per land. Het type politiek geweld wordt aan de hand van drie pictogrammen aangegeven:

  • Terrorisme en sabotage.
  • Stakingen, rellen, civiele onlusten en kwaadwillige beschadiging van eigendommen.
  • Politieke opstand, revolutie, rebellie, muiterij, staatsgreep, oorlog of burgeroorlog.

 

De risicoratings zijn gebaseerd op gegevens van de TerrorismTracker over de afgelopen twaalf maanden, de gegevens en inlichtingen van The Risk Advisory Group en overleg tussen deskundigen van The Risk Advisory Group en Aon.

De resultaten van de Terrorism & Policital Violence Map van 2015 kunt u lezen in het persbericht.