Aon FitClub

Erben Wennemars: "Het is gewoon elke keer een feestje!"

Geplaatst op: 19 juli 2018

Onze ambassadeur Erben Wennemars, schaatskampioen én ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, weet onze sporters op de MeeùsFitClub evenementen altijd te enthousiasmeren. Na zijn speech gaan de hardlopers of fietsers met een nieuwe dosis motivatie en doorzettingsvermogen naar de start. En natuurlijk rent of fietst Erben zelf ook lekker mee. Nu de evenementen van het eerste half jaar erop zitten, blikken we samen met Erben terug op de mooie sportieve momenten die we hebben gehad. Ook blikken we alvast vooruit naar de evenementen van het komende half jaar.

Wat drijft jouw enthousiasme voor de MeeùsFitClub?

"Wat ik zo mooi vind aan de MeeùsFitClub is dat Meeùs zich realiseert dat gezondheid en vitaliteit heel belangrijk zijn. Gezondheid is rijkdom. Daarnaast is sporten een bindmiddel om mensen samen te brengen. Hardlopen, fietsen en wandelen zijn sporten waar iedereen aan mee kan doen op zijn eigen niveau. Om die redenen zou het voor iedereen toegankelijk moeten zijn. De MFC sponsort het Jeugdfonds Sport & Cultuur, een fonds dat sporten mogelijk maakt voor kinderen uit gezinnen met weinig geld en waar ik mij graag voor inzet. Dit alles maakt dat er een enorme positiviteit achter de MFC zit."

Op welke mooie momenten van het eerste half jaar kijk je terug?

"We hebben stuk voor stuk weer mooie evenementen gedaan. We renden voor het eerst mee met Urban Trails, waarbij je de stad verkent terwijl je erdoorheen hardloopt. Ook de Zandvoort Circuit Run waarbij we een stuk over het strand moesten rennen was een leuke uitdaging. Alles was weer supergoed georganiseerd. Je wordt echt als vip behandeld. Je gaat samen naar de start in hetzelfde shirt wat een gevoel van verbondenheid geeft en je komt elkaar na de finish weer tegen. Iedereen heeft verhalen en ervaringen en deze deel je met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. Iedere prestatie is even mooi. Het is gewoon elke keer een feestje!"

Wat is jouw favoriete hardloopevenement?

"Eén van mijn favorieten is de Zevenheuvelenloop. De afstand van 15 kilometer is overzichtelijk, het is een prachtig parcours en het weer is rond die tijd van het jaar lekker fris. En ondanks dat het een vrij massaal evenement is heb je daar tijdens het lopen geen last van."

Hoe kom je sportief de zomervakantie door?

"Op vakantie neem ik mijn racefiets mee en ga ik met mijn zoontje fietsen. We maken met het hele gezin een huttentocht in de bergen. Daar heb ik onwijs veel zin in! Het gaat niet om de prestatie, maar gewoon lekker met het gezin in beweging zijn. Hoe je in de zomer actief blijft? Neem je hardloopschoenen mee op vakantie, ga een keer wandelen, zwem een stuk in het zwembad. Het moeilijkste is natuurlijk de eerste stap, want op vakantie wil je gewoon lekker relaxen. Maar ik weet zeker dat die strandstoel nog lekkerder ligt als je 's ochtends een stukje hebt hardgelopen."

Maar als de motivatie even weg is, hoe vind je die dan weer terug?

"Gemotiveerd blijf je door bewust om te gaan met het feit dat je lichaam het belangrijkste instrument is waar je het de rest van je leven mee moet doen. Als je je fit voelt heb je een hogere kwaliteit van leven en ben je een gelukkiger mens. Daar mag je best wat tijd in stoppen. Als je je dit realiseert ga je sporten op den duur ook leuk vinden en wordt het een manier van leven."

Naar welke sportieve evenementen na de zomer kijk je uit?

"Ik kijk er naar uit om het komende jaar de Dam tot Damloop weer te gaan lopen. Ook vind ik het leuk dat de Eindhoven Marathon op de planning staat als evenement. Deze marathon is niet zo bekend, maar heel goed georganiseerd en hij loopt lekker weg. Samen met mijn vrouw ga ik ook nog de marathon van New York lopen, dat wordt natuurlijk een hoogtepunt van het jaar voor ons!"

Wat zou je tegen onze klanten willen zeggen die zich nog niet hebben opgegeven voor de FitClub?

"Doe het gewoon! De evenementen worden ontzettend goed georganiseerd. Je wordt helemaal in de watten gelegd: je krijgt een startbewijs, shirtje, eten en drinken. Bovendien is het gewoon onwijs leuk! Ik heb nog nooit iemand bij een MFC-evenement gezien die niet blij was. Het zijn allemaal positieve mensen en volgens mij kunnen we dat wel gebruiken in deze wereld!"

Contact

 

Heb je een vraag over de AonFitClub? Stuur ons dan een e-mail naar aonfitclub@houseofsports.nl of bel ons op 06 34 82 21 64. Wij helpen je graag verder.

Lid worden

Ben je een zakelijke relatie van Aon en wil je meedoen met een sportevenement? Als Aon Fit Club-lid kun je je gratis inschrijven. Welkom bij de club!

Schrijf je in
Facebook Twitter
Instagram LinkedIn