Aon FitClub

"Met een uitgezette route kom je op de mooiste plekjes"

Geplaatst op: 30 mei 2018

In het weekend van 25-27 mei bestormden 15.000 wielrenners de glooiende heuvels van Limburgs Mooiste. De hoge temperaturen zorgden ervoor dat de renners een mooie, maar ook zware tocht voor de wielen hadden. Geert Steenmeijer, relatie van Barend van der Wall (managing director AON) reed samen met de MeeùsFitClub het 127 kilometer traject mee. Geert vertelde ons wat hij zo mooi vindt aan wielrennen én hoe hij Limburgs Mooiste heeft ervaren.

Aangestoken met het wielervirus

"Een aantal jaar geleden werd er een bewegingsprogramma vanuit mijn voormalige werkgever opgezet en begon ik met hardlopen. Al snel ontdekte ik dat ik hardlopen helemaal niet zo leuk vond. Op vakantie ontmoette ik Barend, die aan wielrennen deed, zo werd ik met het wielervirus aangestoken. Ik kocht een fiets en ben fanatiek gaan wielrennen. Zes jaar later zijn Barend en ik nog steeds vrienden en trekken we er regelmatig op uit om tochten te maken. Door zijn enthousiaste verhalen over Limburgs Mooiste besloot ik om ook mee te doen."

"Met wielrennen zie je veel van de omgeving"

"Wielrennen vind ik leuk omdat je grote afstanden aflegt en daardoor veel ziet van de omgeving. Met hardlopen kom je niet zo ver dus zie je minder. Ook kan je even stoppen met trappen en kom je toch nog vooruit. Als je stopt met rennen, sta je gewoon stil. Het klinkt simpel, maar die kleine dingen maken fietsen zo leuk voor mij."

De voorbereiding

"Ik fiets doordeweeks en in het weekend, meestal zo rond de 70 kilometer en soms een wat langer stuk van rond de 160 kilometer. Voor Limburg Mooiste ben ik net wat vaker en langer gaan fietsen, zodat ik zeker wist dat het goed zat met de conditie. Ook wil je voorafgaand aan een evenement weten hoe hard je kunt fietsen om het volledige traject goed uit te kunnen rijden. Daarom heb ik wel een keer de afstand gereden om er een goed beeld van te krijgen."

"Met een uitgezette route kom je op de mooiste plekjes"

"Ik had al een keer meegedaan via de MeeùsFitClub met de Dam tot Dam FietsClassic en De omloop van Zandvoort, maar het leek mij leuk om een keer mee te doen met Limburgs Mooiste omdat een heuvelachtige omgeving weer iets heel anders is. Ik had zelf al eens vaker in Limburg gefietst, maar met zo'n uitgezette route kom je toch op de mooiste plekjes. De omgeving was echt super! Het warme weer viel uiteindelijk mee, want er waren voldoende drinkpunten onderweg. Ook kon ik meefietsen in een grotere groep, waardoor ik het goed kon volhouden."

"Met sporten voor een goed doel combineer je het nuttige met het aangename"

"Het was natuurlijk weer top verzorgd door de MeeùsFitClub. Bij de ontvangst en na afloop stond er meer dan genoeg eten en drinken klaar. Erben Wennemars hield nog een speech voor aanvang. Hij is echt zichzelf, dat vind ik leuk aan hem. Hij gaf praktische tips in verband met het warme weer en vroeg aandacht voor het Jeugdsportfonds. Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend om te sporten en het is goed dat hij ons hier weer even bij liet stil staan. Zelf vind ik het fijn als er een goed doel verbonden is aan een toertocht. Zo combineer je het nuttige met het aangename."

Welke wielrenevenementen staan er nog op de planning voor komend jaar?

"Ik doe dit jaar in ieder geval weer mee met de van Dam tot Dam fietsclassic. Ook ga ik samen met Barend op vakantie naar Tsjechië en daar gaan we lekker wat toertochtjes maken. En er staan nog wat andere toertochten op de planning. Dus genoeg te doen komend jaar!"

Contact

 

Heb je een vraag over de AonFitClub? Stuur ons dan een e-mail naar aonfitclub@houseofsports.nl of bel ons op 06 34 82 21 64. Wij helpen je graag verder.

Lid worden

Ben je een zakelijke relatie van Aon en wil je meedoen met een sportevenement? Als Aon Fit Club-lid kun je je gratis inschrijven. Welkom bij de club!

Schrijf je in
Facebook Twitter
Instagram LinkedIn