Aon FitClub

Hardloper Maud Hooijdonk over de Bredase Singelloop

Geplaatst op : 4 oktober 2017

Afgelopen zondag vond één van de gezelligste hardloopevenementen in Nederland plaats: de Bredase Singelloop. Ook dit jaar viel het enorme aantal toeschouwers langs de kant op, voor veel hardlopers een goede motivatie om net een tandje extra bij te zetten. Maud Hooijdonk, zelfstandig tandarts, liep de 5 kilometer mee met de MeeùsFitClub en vertelt hoe ze het heeft ervaren.

Samenwerking

Drie jaar geleden studeerde Maud Hooijdonk af als tandarts. Toen ze als zelfstandige startte adviseerde de KNMT (beroepsvereniging van tandartsen) om een intermediair te zoeken. Maud: ‘‘Zo kwam ik terecht bij Ewout van Schaik van Meeùs. Wat ik vooral zo fijn vind aan de samenwerking met Ewout is dat hij altijd toegankelijk is. Als ik een vraag heb, leg ik die bij Ewout neer en heb ik er binnen de kortste keren antwoord op.”

Stok achter de deur

Maud liep al verschillende keren mee met de MeeùsFitClub: ‘‘Toen ik in een mail voorbij zag komen dat ik mij weer in kon schrijven voor de Bredase Singelloop heb ik dat meteen gedaan. Meedoen aan hardloopevenementen is voor mij toch altijd een stok achter de deur om te blijven hardlopen.’’

De moeite waard om mee te doen!

‘‘De MFC-lounge lag langs de route van de Bredase Singelloop. Terwijl je in de lounge zat, zag je dus de hardlopers voorbij rennen en dat is natuurlijk leuk om naar te kijken. Wat het voor mij extra leuk maakt om mee te rennen met de MeeùsFitClub is toch de verzorging die je eromheen krijgt. Normaal gesproken ga je na een run naar huis, maar hier drink je nog wat, eet je een hapje en zie je mensen terug die er de vorige keer ook bij waren. Ook neem ik altijd een massage na afloop. Dat maakt het voor mij echt de moeite waard om mee te doen!’’

5 kilometer in minder dan 30 minuten

Maud loopt normaal gesproken twee keer per week hard, maar vanwege een vakantie was het hardlopen er een tijdje bij ingeschoten. Maud: ‘‘Een week voor de run liep ik een rondje van 3 kilometer. Dus dan moest 5 kilometer wel lukken dacht ik! Maar in vergelijking met mijn vorige runs was het toch zwaarder dan verwacht. Toch lukte het om de 5 kilometer binnen een halfuur uit te lopen. Hier was ik zeker tevreden mee.’’ Maud's tip: vind je eigen tempo. ‘‘Wat voor mij altijd werkt, is om in een stabiel tempo te lopen. Daarom vind ik het ook erg fijn om met een van de loopgidsen van de MeeùsFitClub mee te lopen. Vaak heb ik op het eind dan nog wat kracht over en versnel ik. Op die manier kun je een mooie tijd neerzetten!’’

En, ben je er de volgende keer weer bij?

‘‘Ja jullie zien mij zeker terug, want volgende week loop ik de 10 kilometer mee met de Hoge Veluwe Loop. Ik kijk even hoe dit verloopt en misschien schrijf ik mij dan ook nog wel in voor de Zevenheuvelenloop. Dat zou de eerste keer zijn dat ik 15 kilometer loop dus dat vind ik nog wel spannend!”

Contact

 

Heb je een vraag over de AonFitClub? Stuur ons dan een e-mail naar m.geldhof@houseofsports.nl of bel ons op 020 496 91 76 (doordeweeks) of 06 34 82 21 64 (weekend). Wij helpen je graag verder.

Lid worden

Ben je een zakelijke relatie van Aon en wil je meedoen met een sportevenement? Als Aon Fit Club-lid kun je je gratis inschrijven. Welkom bij de club!

Schrijf je in
Facebook Twitter
Instagram LinkedIn