Netherlands

Bouw

 

De ontwikkelingen en de risico's

De marktomstandigheden in de bouwsector zijn nog steeds erg uitdagend. Het werven van opdrachten blijft lastig met als gevolg: dalende orderportefeuilles. De marges komen in het gedrang en de risico's die bouwbedrijven lopen, worden groter. Als er in de bouw iets misgaat, heeft dit vaak grote gevolgen voor een bouwproject, voor de medewerkers, uw reputatie en uw bedrijf. De afgelopen jaren zijn er diverse grootschalige voorbeelden bekend van complexe schadeposten. Dit vraagt om helder inzicht in de risico's die de bouwsector loopt.  

Bouwopdrachten gaan meer en meer via aanbestedingen en de eisen die worden gesteld aan bouwprojecten zijn complexer. Nieuwe samenwerkingsvormen, zoals co-makership en publiek-private samenwerking, veranderen de contractuele verhoudingen tussen de verschillende partijen in de bouw. Daarmee verandert ook de risicoverdeling. Om in de dynamische en competitieve bouwsector een goede positie te behouden, is overzichtelijk risicomanagement essentieel. 


Oplossingsgericht

Aon richt zich op alle bedrijven in de bouwsector, van aannemers en installateurs tot sloopbedrijven en asbestverwijderaars. We hebben een leidende marktpositie en volgen de ontwikkelingen in de bouwsector op de voet. Aon biedt innovatieve oplossingen voor diverse aansprakelijkheid in de bouw. Denk aan ontwerpaansprakelijkheid, asbestaansprakelijkheid. Of specifieke bouwverzekeringen zoals een uitgebreide CAR-verzekering, delay-in-startup verzekering en oplossingen voor weerverlet. We adviseren ook in risico's als fraude en D&O, passend op uw situatie


Crisismanagement

Risicomanagement en BIM zijn praktische instrumenten die u een bijdrage leveren aan het terugdringen van uw faalkosten. Een risico mag geen ramp worden en een incident geen crisis. Goed risico- en crisismanagement begint bij inzicht in uw risico's. Het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT), dochteronderneming van Aon, ondersteunt bouwbedrijven bij specialistische veiligheidsvraagstukken. Samen met Aon, dé onafhankelijke verzekeringsmakelaar in de bouwsector.