Netherlands

Werkstress signaleren, voorkomen en tegengaan

 

Hoe kunt u als werkgever omgaan met stress op de werkvloer?

Stress op de werkvloer is in Nederland de meest voorkomende beroepsziekte. Organisaties ervaren de consequenties van werkstress onder medewerkers, maar weten vaak niet hoe ze dit aan moeten pakken. Wanneer is de werkdruk te hoog en vormt het een structureel probleem? Hoe helpt u uw medewerker de juiste keuzes te maken om stress te voorkomen? En welke aanpak is de juiste?

 

Infographic – Gevolgen werk(stress) voor inzetbaarheid medewerkers

Whitepaper

Stress op de werkvloer is momenteel verzuimoorzaak nummer 1. Meer dan één miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Wat kunt u doen aan het voorkomen van werkstress? Hoe herkent u de stresssignalen en hoe pakt u dit aan? En wat is het belang van een gezonde en vitale werkomgeving?

Bekijk de infographic

 
 

Animatie - ‘Stresssymptomen tijdig herkennen en hier daadkrachtig op inspelen’

U kunt zelf veel doen om werkstress bij uw medewerkers te verminderen en te voorkomen. Dit start bij het herkennen van de stresssignalen. Onze animatie illustreert de risico’s en de oorzaken van werkdruk en werkstress en hoe u daar als werkgever op kunt inspelen. 

 
 

Whitepaper - Gevolgen van werkstress voor bedrijfscontinuïteit en inzetbaarheid medewerkers

Onze whitepaper geeft inzicht in de gebeurtenissen voor, tijdens en na het ontstaan van werkdruk, werkstress en burn-out. In de whitepaper kunt u lezen welke signalen er spelen bij stress, wat voor gevolgen werkdruk heeft voor zowel de medewerkers als de organisatie en wat u er, als werkgever, aan kunt doen. Er wordt gekeken naar de verschillende factoren die een cruciale rol spelen in het vinden van werkplezier, de juiste werkbalans en het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers.

Download whitepaper