Netherlands
Harmonisatie arbeidsvoorwaarden

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden

 

Fusie of overname? Denk ook aan arbeidsvoorwaarden!

Arbeidsvoorwaarden harmoniseren is een belangrijk onderdeel van het transitieproces naar een sterke, toekomstbestendige organisatie. Gaat u fuseren of een bedrijf overnemen? Of ziet u talent vertrekken naar een concurrent die betere arbeidsvoorwaarden biedt? Dan heeft Aon hiervoor de juiste oplossingen.

 

Fusie of overname? Denk ook aan arbeidsvoorwaarden
Organisaties die samengaan bevinden zich in een kostbaar en langdurig transitieproces. Soms duurt dit proces zelfs meerdere jaren. Het is dan ook een flinke uitdaging; verschillen in bedrijfsvoering en cultuur ombuigen naar één sterke, toekomstbestendige organisatie waarbinnen u het aanwezige talent behoudt.

Aon ziet het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden als een belangrijk onderdeel van zo’n transitieproces. Arbeidsvoorwaarden vormen namelijk een belangrijk onderdeel van het fundament voor uw organisatiestrategie: één manier van werken, concurrerend en kostenefficiënt presteren en belonen.

Doe het samen met Aon
Het harmoniseren en/of moderniseren van arbeidsvoorwaarden is een intensief proces, kent een hoge weerstandgevoeligheid en vraagt om een zorgvuldige aanpak. Aon adviseert en ondersteunt u als partner bij het gehele traject. Samen met u maximaliseren we de snelheid en minimaliseren we de weerstand door:

  • Vroegtijdige betrokkenheid van verschillende stakeholders;
  • Bieden van transparantie tijdens het besluitvormingsproces;
  • Doelgerichte communicatie gedurende het gehele traject (zoals inzicht in de persoonlijke arbeidsvoorwaarden via The Benefits Solution en Total Reward Statement.

Specialisten van Aon begeleiden u ook bij de technische kant van dit proces. Daarbij kunt u denken aan:
  • Arbeidsvoorwaarden en regelingen inventariseren en analyseren;
  • Benchmark uitvoeren;
  • Een passend arbeidsvoorwaardenpakket ontwerpen.

 

Wat levert dit u op?
Concurrerende arbeidsvoorwaarden die uw organisatiestrategie en medewerkersbetrokkenheid versterken; dat is het uitgangspunt. Daarmee vergroot u de flexibiliteit en innovatiekracht van uw organisatie. Bovendien blijft u aantrekkelijk voor medewerkers en nieuwe talenten. Aon zorgt ervoor dat u op basis van feitelijke financiële scenario’s de juiste besluiten kunt nemen. Samen betrekken we uw stakeholders op het juiste moment, creëren we draagvlak, snelheid en een soepel transitieproces.

Aon Change Management
Vanuit onze visie dat het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden een belangrijk onderdeel vormt van uw transitieproces, begeleiden wij u van A tot Z volgens de bewezen principes van Change Management. Aon biedt u maatwerk met de aandacht die een dergelijk transitieproces vraagt. Wilt u weten wat Aon voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Guillerm van der Lans. Hij helpt u graag verder.