Netherlands

Congres: Toekomstbestendig door vitale en veerkrachtige medewerkers

 
 

De krappe arbeidsmarkt, hybride werken en vitaliteit: urgente thema’s die hoog op de HR-agenda staan en om veerkracht van uw organisatie vragen. Deze veerkracht wordt bepaald door uw medewerkers. Zijn zij vitaal, betrokken en gemotiveerd om met veranderingen om te gaan?

U kunt zich niet meer inschrijven, het maximum aantal deelnemers is bereikt. 

Waarom dit congres?
Tijdens het congres op 24 mei aanstaande geven we u de handvatten die nodig zijn om de vitaliteit en veerkracht van uw medewerkers te verbeteren. Belangrijke thema’s die aan bod komen zijn onder meer leiderschap in veranderende tijden, veerkracht, goed werkgeverschap en verzuimpreventie. We trappen plenair af met onze keynote speaker Melvin Redeker.
Melvin is een echte avonturier: bergbeklimmer en duiker. Hij vertelt inspirerend met impact en emotie over het trainen van veerkracht en het omgaan met verandering en onzekerheid.

Verdieping tijdens de deelsessies
Na het plenaire deel kunt u twee deelsessies volgen voor verdieping in onderwerpen van uw keuze. We sluiten af met een netwerkborrel. De deelsessies waaruit u kunt kiezen:

 

Leiderschap en verandermanagement

Vitaal of digitaal leidinggeven?
Wat zijn belangrijke competenties van leiders in een snel veranderende wereld? Hoe gaat u om met de hybride werkcultuur, hoe houdt u medewerkers vitaal en hoe houdt u de binding en onderlinge samenwerking goed? Een verrassende workshop geeft u inzicht in vitaal (en digitaal) leiderschap.

Rana Bidares adviseert werkgevers op strategisch, tactisch en operationeel niveau op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.
 
Severin Ince adviseert en begeleidt organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid, wendbaarheid, vitale teams en veerkrachtige medewerkers.
 

Talent aantrekken en behouden

Hoe bindt u medewerkers aan uw organisatie tijdens ‘the great resignation’?
De enorme krapte op de arbeidsmarkt maakt het lastig om medewerkers met de juiste vaardigheden aan te trekken en te behouden. Met een degelijk ontwikkelprogramma brengt u onontdekt potentieel bij uw medewerkers naar voren, waarmee het gat aan de selectiekant gedicht kan worden.

Marieke van der Meer implementeert strategisch talentmanagementoplossingen bij klanten. Zij ondersteunt hen onder andere bij het optimaliseren van het selectieproces om zo nieuwe medewerkers te vinden die succesvol zijn in de organisatie.
 
Tamar Kaplan-Salomon adviseert klanten in strategisch talentmanagement en ondersteunt hen bij het optimaliseren van de aanpak binnen selectie en ontwikkeling.
 

Veerkrachtige medewerkers

‘Wat hebben een batterij en een elastiekje met elkaar gemeen?’
We nemen u op interactieve wijze mee in het belang van veerkrachtige medewerkers en hoe u uw medewerkers kunt stimuleren om hun veerkracht te vergroten.

Maurice van den Brink adviseert grootzakelijke bedrijven bij strategische, tactische en operationele vraagstukken op het gebied van personele risico’s.
 

Verzuimpreventie

Preventie begin(t) bij jezelf
Verzuimpreventie is noodzakelijk. Een goed gesprek met uw medewerkers is vaak het beste startpunt. Maar hoe doet u dit? Tijdens deze sessie doen twee actieve spelvormen en voeren we samen discussie over de beste aanpak.

Jan van Beek adviseert als consultant Verzuimadvies organisaties over het verlagen en voorkomen van verzuim en het verhogen van de inzetbaarheid van medewerkers.
 

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Een aantrekkelijkere werkgever door arbeidsvoorwaarden
In deze sessie leert u hoe u flexibele arbeidsvoorwaarden kunt inzetten om de gewenste talenten aan te trekken, te behouden en te stimuleren om maximaal rendement te halen uit zichzelf.

Guillerm van der Lans verbindt de gekozen visie op duurzame inzetbaarheid aan de organisatiedoelstellingen om zo maximaal gebruik te maken van de inzet en het potentieel van medewerkers.
 
Rob Verhoef inspireert en innoveert voor een meer flexibele invulling van het inkomen van later met als doel de bewustwording op financiële gezondheid, voor nu en straks, te verbeteren.
 

Diversiteit & inclusie

Diversiteit en inclusie als drijvende kracht van een veerkrachtige organisatie
In deze sessie bespreken we wat diversiteit en inclusie inhoudt en hoe dit kan bijdragen aan de veerkracht van uw organisatie. Daarnaast geven we praktische voorbeelden over hoe u met D&I aan de slag kunt gaan in uw organisatie.

Merel Mulder coördineert de inspanningen en initiatieven van Aon op het gebied van duurzaam ondernemen, zoals het verbeteren van de diversiteit, gelijkheid en inclusie in de organisatie.
 

Wie mag dit congres niet missen?
Dit congres biedt veel interessante informatie voor professionals op het gebied van HR, vitaliteit en verzuim, zoals HR-management, compensation & benefits, beleidsadviseurs, vitaliteitsmanager en verzuim/casemanagers. De informatie is het beste toepasbaar voor organisaties vanaf 100 medewerkers.

Wilt u op de hoogte worden gehouden?
Wanneer u geïnteresseerd bent in informatie over de onderwerpen die in de deelsessies worden behandeld, kunt u uw gegevens in onderstaand formulier achterlaten. Daarin kunt u ook uw interesse voor de onderwerpen doorgeven.

Maak hier uw keuze voor de deelsessies.

Het kan gebeuren dat een deelsessie al vol zit. Geef daarom vier keuzes door.


 

Congres
Toekomstbestendig door veerkrachtige medewerkers
Datum
24 mei 2022
Locatie
Gooiland Hotel
Emmastraat 2
1211 NG Hilversum
Programma
13.00 – 13.30 Inloop
13.30 – 14.15 Plenair; keynote speaker Melvin Redeker
14.25 – 15.10 Eerste ronde deelsessies
15.10 – 15.30 Pauze
15.30 – 16.15 Tweede ronde deelsessies
16.25 – 16.40 Wrap up
16.40 – 18.00 Netwerkborrel