Netherlands

Eigenrisicodrager worden voor de WGA

 

Wanneer u publiek verzekerd bent voor het WGA-risico, betaalt u premie aan het UWV en verzorgen zij de re-integratie van uw arbeidsongeschikte (ex-)werknemers. Maar het kan ook anders. Als eigenrisicodrager voor de WGA neemt u de re-integratietaken van UWV over, en verzekert u het financiële risico bij een verzekeraar die u ondersteunt bij de re-integratie. U betaalt dan geen premie meer aan het UWV, maar aan de verzekeraar. Een premie die meestal een stuk lager ligt. U bespaart dus op kosten én biedt uw werknemers bovendien betere re-integratiekansen.

Meer weten? Bekijk dan de video en lees onze whitepaper. Via de tool checkt u of overstappen voor uw bedrijf voordelig is. Let op: 1 oktober en 1 april zijn de momenten in het jaar waarop u kunt overstappen. Wees er dus op tijd bij als u dit overweegt.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer weten over eigenrisicodragen voor de WGA? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag beoordelen of een overstap voor u gunstig is en welke verzekeraar het beste bij u past.

Dit formulier werkt mogelijk niet goed in Internet Explorer. We raden u aan om een andere browser te gebruiken.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.