Netherlands

Eigenrisicodrager worden voor de WGA

 

Werkgevers dragen in Nederland het financiële risico van ziekteverzuim, Ziektewet en de WGA. Een periode die tot twaalf jaar kan duren. U kunt ervoor kiezen het risico van de WGA publiek te verzekeren met uitvoering door het UWV of eigenrisicodrager te worden. 

Publiek verzekeren of eigenrisicodragen

Wanneer u publiek verzekerd bent betaalt u als werkgever een gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) aan de Belastingdienst voor onder meer de WGA-uitkeringen van uw werknemers. Het UWV verzorgt dan de re-integratie van uw arbeidsongeschikte (ex-)medewerkers. Maar het kan ook anders. U kunt er ook voor kiezen om dit risico zelf te dragen middels het eigenrisicodragerschap. U verzekert dan het financiële risico bij een verzekeraar die u ondersteunt bij de re-integratie. Het UWV kampt al jaren met achterstanden in het keuren van arbeidsongeschikte medewerkers. Doordat u de re-integratie overneemt van UWV kunt u uw (ex-)medewerkers sneller en beter helpen. U biedt hen dus betere re-integratiekansen en betaalt dan geen premie meer aan het UWV, maar aan de verzekeraar. Een premie die meestal een stuk lager kan liggen.
 

Meer weten over eigenrisicodragen? 

Bekijk dan de video en lees onze whitepaper. De ervaring leert dat een onderzoek veel tijd in beslag neemt. Daarom heeft Aon de WGA-indicator ontwikkeld waarmee u vandaag al checkt of overstappen voor uw organisatie voordelig is. 

Let op: 1 oktober en 1 april zijn de momenten in het jaar waarop u kunt overstappen. Wees er dus op tijd bij als u dit overweegt.

Vrijblijvend advies

 

Wilt u meer weten over eigenrisicodragen voor de WGA? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag beoordelen of een overstap voor u gunstig is en welke verzekeraar het beste bij u past.

Dit formulier werkt mogelijk niet goed in Internet Explorer. We raden u aan om een andere browser te gebruiken.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.