Netherlands

Aon opent start-up desk op High Tech Campus Eindhoven

 

Kenniscentrum voor start-up en scale-up risico’s

Rotterdam, 29 maart 2019 - Voorzitter van Brainport Development en Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma opende gisteravond een speciale kennisdesk van Aon op de High Tech Campus in Eindhoven. Hiermee biedt de risico- en verzekeringsadviseur specifieke diensten voor hightech start-ups en scale-ups. Aon vult daarmee de behoefte in deze markt voor specifieke risico- en verzekeringsoplossingen concreet in, bijvoorbeeld ten aanzien van financiering of aansprakelijkheid.

”De nieuwe kennisdesk verlaagt de drempel voor startende ondernemers om over hun risico’s na te denken,” zegt Marc van Nuland, Country Manager van Aon Nederland. “De desk maakt gebruik van de internationale- en sectorexpertise van Aon, waarmee wij startende (tech)ondernemers bijstaan hun specifieke risico’s te beperken. Startende lokale ondernemers kunnen hier met hun (internationale) risicovraagstukken terecht. De opening van deze desk past binnen de strategie van Aon Nederland met de Brainport regio als een van de lokale speerpunten voor groei.”

Progress Left
 
Progress Right

Specifieke risico’s start-ups en scale-ups

“In tegenstelling tot grotere bedrijven kunnen startende ondernemers niet terugvallen op eigen HR-specialisten, een eigen risk manager, een compliance of juridische afdeling of een door de wol geverfde controller,” zegt Alex van den Doel, Managing Director van Aon Global Risk Consulting bij Aon Nederland. “Daarnaast hebben start-ups en scale-ups te maken met specifieke risico’s. Dat geldt met name rondom de financiering, maar ook internationale aansprakelijkheid, patenten en andere immateriële risico’s. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer een buitenlandse klant of financier niet of te laat betaalt, betaling in vreemde valuta problemen oplevert of wanneer een partij je aansprakelijk stelt voor een schade? De desk is een kenniscentrum met daarachter een scala aan internationale mogelijkheden en een portfolio van kennis, kunde en diensten. Het staat startende ondernemingen bij en helpt hen risico’s te identificeren en te beheersen.”

Over Aon

Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing en staat klanten bij als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.

Aon heeft in Nederland 15 locaties met 2.600 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.