Netherlands

Ziektewet Casemanagement: eigenrisicodragerschap uitgevoerd

 

U bespaart tot wel 55% op de duur en kosten van Ziektewetuitkeringen

Gaat uw werknemer ziek uit dienst? Dan kan hij terechtkomen in de Ziektewet. De Ziektewetuitkering die hij gedurende de eerste twee jaar ontvangt, belast het UWV aan u als ex-werkgever door. In ruil daarvoor verzorgt het UWV de re-integratie van uw ex-werknemer. Het UWV heeft echter geen direct belang bij een zo kort mogelijke uitkering en dat terwijl u al die tijd wel de lasten ervan draagt. Gelukkig is er ook een alternatief: eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet.

Ieder jaar zijn er twee momenten waarop u de overstap van het UWV naar eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet kunt maken: per 1 januari en 1 juli. Drie maanden voor die data moet u uw keuze doorgeven aan de Belastingdienst. Wanneer u al eigenrisicodrager bent, kunt u op ieder moment gebruikmaken van Ziektewet Casemanagement van Aon.

Waarom Ziektewet Casemanagement?

Als u zelf het risico draagt voor de Ziektewet, heeft u meer mogelijkheden om de regie te voeren over het re-integratietraject. Uw ex-werknemer kan met de juiste re-integratieactiviteiten sneller weer aan het werk worden geholpen. Met Aon Ziektewet Casemanagement voeren wij het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet voor u uit. De effecten van eigen regie, op het initiatief van Aon, laten zien dat er op de hoogte en de duur van Ziektewetuitkeringen kan worden bespaard. De gemiddelde uitkeringsduur van een ex-werknemer die door Aon wordt begeleid, is vijf en een halve maand. Wanneer het UWV de regie heeft duurt dit gemiddeld dertien maanden. Dit komt neer op een besparing van 55%.

Hoe gaan wij te werk?

Aon helpt u bij een zorgeloze overstap en neemt u vrijwel alle werkzaamheden uit handen. Zo vindt de jaarlijkse audit van het UWV bij Aon plaats en zorgen wij voor een strakke regie en uitstekende begeleiding van uw ex-werknemers. Maar we doen meer. We denken proactief met u mee over preventiemogelijkheden en geven u inzicht in de (potentiële) risico’s op verzuim. Met een uitgebreide beoordeling van uw dossiers, beperken onze specialisten uw Ziektewetuitkeringen tot een minimum. We zorgen bovendien dat u altijd aan de actuele wet- en regelgeving voldoet.

Waarom Aon?

Bij Aon profiteert u maximaal van de financiële voordelen van het eigenrisicodragerschap. Aon heeft al ruim twaalf jaar ervaring in het begeleiden van zieke (ex-)werknemers. Niet voor niets heeft onze arbodienst en ons casemanagementcenter een ISO 9001-certificering. Onze kennis van weten regelgeving is altijd up-to-date.