Netherlands

Collectieve zorgverzekeringen

 

Uw collectieve zorgverzekering is meer dan alleen een secondaire arbeidsvoorwaarde die u uw werknemers kunt aanbieden. Door een zorgcollectiviteit goed in te zetten, vormt deze een belangrijk onderdeel van uw gezondheidsbeleid. Aon helpt u hier graag bij!

Zorg en gezondheid als bouwsteen voor duurzame inzetbaarheid
U wilt dat uw werknemers mentaal en fysiek in goede conditie zijn, zodat ze langer en beter presteren. Dat is wat duurzame inzetbaarheid in essentie is. Het leidt tot hogere productiviteit en lagere verzuimkosten. Door de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers centraal te stellen, vergroot u het werkplezier en daarmee de betrokkenheid van uw werknemers én bevordert u uiteindelijk de inzetbaarheid. Maak uw collectieve zorgverzekering een belangrijk onderdeel van uw gezondheidsbeleid!

Haal meer uit uw zorgcollectiviteit
Aon helpt u als werkgever de balans te vinden met een collectieve zorgverzekering waarin gezondheid en een hogere inzetbaarheid centraal staan. Onze dienstverlening helpt u bij de beste invulling van uw gezondheids- en inzetbaarheids beleid en de financiering daarvan. Zo haalt u meer rendement uit de samenwerking met uw zorgverzekeraar.

Wij vinden het belangrijk dat zorgcollectiviteiten daadwerkelijk iets toevoegen en dat ze zorginhoudelijk geladen zijn. Een goede zorgcollectiviteit biedt (preventieve) interventies die leiden tot gezondheidswinst of tot het behoud van gezondheid van uw werknemers. Daar hebben zowel uw werknemers als u als werkgever voordeel bij.

Wat doen wij voor u?
Om optimaal gebruik te maken van uw zorgverzekering bieden wij u de volgende diensten aan:

  • Advies over uw gezondheidsbeleid en de inzet van uw zorgcollectiviteit;
  • Marktonderzoek naar een optimale zorgcollectiviteit, inclusief het voeren van onderhandelingen met zorgverzekeraars;
  • Begeleiding van de implementatie van een ziektekostencontract;
  • Begeleiding van de implementatie van bedrijfsspecifieke en/of arbeidsgerelateerde zorg;
  • Ondersteuning bij communicatie richting werknemers;
  • Ondersteuning en verzorgen materialen bij het verhogen van de deelnamegraad;
  • Periodiek overleg met u en de zorgverzekeraar;
  • Volgen marktontwikkelingen en wijzigingen in het beleid van de zorgverzekeraar om u als werkgever optimaal te ondersteunen;
  • Informeren over relevante politieke ontwikkelingen rondom zorgverzekeringen en de gevolgen

Wat levert het u op?
Bij het collectief aanbieden van een zorgverzekering is het belangrijk dat u de verzekering beschouwt als een integraal onderdeel van uw preventie- en gezondheidsbeleid en niet slechts als een (financieel) voordeel voor werknemers. Zo krijgt de zorgverzekering een strategische rol. U gebruikt uw collectieve zorgverzekering als instrument om zo snel mogelijk toegang tot zorg voor werknemers te garanderen en als financieringsbron van kosten voor preventie en re-integratie. Aon helpt u graag met het inrichten en optimaliseren van uw zorgcollectiviteit, zodat u nog meer voordeel uit uw zorgcollectiviteit haalt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de collectieve zorgverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij hepen u graag verder.