Netherlands

Leerlingen Sint Jozef basisschool Nootdorp maken kennis met gehandicaptensport

 

Rotterdam, 27 november 2015 -Leerlingen van de Sint Jozef basisschool in Nootdorp weten sinds kort hoe het is om te sporten met een handicap. Tijdens het voorlichtingsproject (S)Cool on Wheels op dinsdag 10 november maakten zij op speelse en interactieve wijze kennis met gehandicaptensport. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon.

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal.

Speels en interactief
In de klas bekeken de kinderen filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap. Ook mochten zij vragen stellen aan de docent van (S)Cool on Wheels, John Licht, die zelf een lichamelijke handicap heeft. Op speelse en interactieve wijze leerden de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap elke dag weer leveren en welke sporten allemaal mogelijk zijn voor mensen met een handicap. Tijdens de sportclinic ervaarden de leerlingen met een partijtje rolstoelbasketbal zelf hoe het is om te sporten met een handicap.

(S)Cool on Wheels creëert hiermee bewustzijn over het belang van sporten. Ook leren kinderen door dit project dat iedereen kan sporten en niemand buitenspel mag staan.

Doorzettingsvermogen en respect
"(S)Cool on Wheels is een initiatief voor elke school om kinderen te laten ontdekken hoe het is om met een handicap te sporten. Kinderen leren ook nog eens wat doorzettingsvermogen is en om met respect met elkaar om te gaan," zegt Judith van de Ree, COO bij Aon Hewitt.

De clinic werd financieel mogelijk gemaakt door verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon. Fonds Gehandicaptensport is een van de partners van de Aon Talent Foundation; een fonds waarmee Aon de jeugd wil stimuleren zijn talenten te ontplooien.

Over Fonds Gehandicaptensport
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als 1 team achter de sporters met een handicap! Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan! Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 9 vestigingen met 1.750 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 66.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon plc is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON). Lees meer over het partnership van Aon met Manchester United op www.aon.com/manchesterunited. Meer informatie over Aon: www.aon.nl.