Netherlands

Aon neemt klantportefeuille Kingsley Trade Credit over

 

Rotterdam, 7 januari 2016 - Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon heeft met Kingsley Trade Credit overeenstemming bereikt over de overdracht van de kredietverzekeringsklantportefeuille. De activiteiten worden ondergebracht bij Aon Trade Credit, onafhankelijk adviseur en in Nederland marktleider op het gebied van kredietverzekeringsoplossingen en garanties. De overdracht gaat met terugwerkende kracht in, per 1 januari 2016.

Daarnaast treden René Tazelaar en Daniël Göbel in dienst bij Aon. Beiden komen over van Kingsley Trade Credit. Alle activiteiten op de overgenomen klantportefeuille van Kingsley Trade Credit worden voortgezet onder de naam Aon Trade Credit.

Volgens Tazelaar, hiervoor directeur bij Kingsley Trade Credit, sluiten zowel de positie als het bedieningsmodel van Aon voor zowel de Nederlandse als de internationale markt perfect aan op de wensen van de overgedragen klanten. “Daarnaast speelden de visie van Aon Trade Credit en de mogelijkheid om te blijven ondernemen een grote rol in mijn persoonlijke keuze,” aldus Tazelaar. Tazelaar keert na 15 jaar terug bij Aon, waar hij eerder al 10 jaar werkzaam was. “Ik kijk er naar uit om weer onderdeel van Aon te zijn en mee te werken aan de ontwikkeling van het team.”

Nog sterkere positie
Ook Remco Beuvens, Managing Director bij Aon Trade Credit, is positief over de overeenstemming met Kingsley. “Deze deal helpt ons om te blijven investeren in oplossingen en mensen, zodat we onze klanten optimaal kunnen bedienen. We versterken hiermee onze positie als marktleider in de Nederlandse en internationale markt.” Beuvens noemt het een bonus dat het Trade Credit team er twee ondernemende collega’s bij krijgt. Hij is met name blij met de uitgebreide marktkennis van Tazelaar en Göbel. “Ik vind het een compliment en een mooi signaal naar de markt dat deze twee ervaren mensen voor Aon Trade Credit kiezen.”

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 9 vestigingen met 1.750 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 72.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon plc is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON). Lees meer over het partnership van Aon met Manchester United op www.aon.com/manchesterunited. Meer informatie over Aon: www.aon.nl.