Netherlands

Aon versterkt focus op financiële instellingen

 

Rotterdam, 26 augustus 2016 - Verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon laat per 1 september zijn afdeling Financial Institutions (FI) overgaan in twee nieuwe afdelingen: Global Accounts & Financial Institutions (accountmanagement) en Liability & Financial Services Group (broking). Hiermee versterkt Aon voor de komende jaren zijn marktleiderspositie voor financiële instellingen.

Daarnaast wordt de afdeling Claims FI geïntegreerd met de claims consultancy-afdeling. Aon beschikt daarmee over een team van specialisten dat zich uitsluitend richt op banken, verzekeraars, trustkantoren, vermogensbeheerders, pensioenfondsen, private equity, financiële beurzen en beleggingsfondsen en -instellingen.

Om deze klanten optimaal te blijven bedienen, bundelt Aon de expertise van collega’s van Financial Lines (FL). Het nieuwe team van Financial Services Group (voorheen Broking FI en Broking FL) bestaat uit negen gedreven brokers.

Financial Institutions versterkt met Practice Leader
Eric de Bruin (52) gaat per 1 september aan de slag als Practice Leader Financial Institutions bij de afdeling Global Accounts & Financial Institutions. De afgelopen 29 jaar werkte hij bij AIG Europe Limited, waarvan de laatste jaren als General Manager.

Eric de Bruin
Stefan Weda, Chief Broking Officer bij Aon, is bijzonder verheugd met de komst van De Bruin: “Met zijn waardevolle expertise en jarenlange ervaring is hij een versterking voor ons team van accountmanagers binnen Global Accounts & Financial Institutions. Hij zal zonder twijfel een grote bijdrage gaan leveren aan de ‘best-in-class’-klantervaring van onze klanten.”

Ook De Bruin zelf is blij met zijn aanstelling: “Aon is een professionele organisatie die extra aandacht wil geven aan deze belangrijke doelgroep. Dat spreekt mij enorm aan. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring in te zetten voor deze klanten.”

Het vierkoppige Financial Institutions-team van Aon bestaat nu uit Eric de Bruin, Guido de Smidt, Michel van Leeuwen en Rino Boermans.

 

Over Aon
Aon plc, genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON), is een toonaangevende wereldwijde adviseur op het gebied van risicomanagement, makelaar van (her)verzekeringen en biedt HR-oplossingen en outsourcing services. Onze organisatie heeft wereldwijd meer dan 72.000 medewerkers in ruim 120 landen en heeft maar een doel: het innovatief ondersteunen van klanten op het gebied van risico’s en mensen. We empower results: wij delen onze kennis en data, zodat klanten zich kunnen blijven bezighouden met succesvol ondernemen.

In Nederland heeft Aon negen vestigingen met 1.660 medewerkers. Aon maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Ga naar www.aon.nl voor meer informatie over Aon en naar www.aon.com/manchesterunited om meer te lezen over het wereldwijde partnership met Manchester United.