Netherlands

Aon breidt cyberteam uit

 

Impact van cyberrisico’s wordt nog altijd onderschat

Rotterdam, 29 maart 2016 - Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Risk Solutions versterkt zijn ‘digitale’ kennis en ervaring met de uitbreiding van het team met cyberspecialisten. Het cyberteam bestaat nu uit 15 medewerkers die zich toeleggen op de dienstverlening van Aon op het gebied van cyberrisico’s. De uitbreiding is een antwoord op de snel groeiende vraag in de markt om advies op dit gebied.

Aon wijst bedrijven en organisaties al jaren actief op de impact van cyberrisico’s op hun bedrijfsvoering. Die risico’s nemen steeds verder toe. Zo is sinds 1 januari 2016 de meldplicht datalekken van kracht, waardoor organisaties geconfronteerd kunnen worden met hoge boetes als zij onjuist omgaan met persoonsgegevens. Ook de Europese Privacy Verordening en de toenemende afhankelijk van technologie in het algemeen zorgen ervoor dat de impact van cyberrisico’s steeds groter wordt.

Risico’s worden nog altijd onderschat
In de uitbreiding van het cyberteam ziet Aon de bevestiging dat die boodschap in de markt is geland. “Het is goed om te zien dat het thema steeds meer op de agenda komt bij organisaties,” zegt Sjaak Schouteren, die als Manager Cyber Risk Solutions de leiding heeft over het uitgebreide team. Toch onderschatten organisaties nog altijd de impact die cyberrisico’s hebben op de bedrijfsvoering. “Vaak gaat men er ten onrechte vanuit dat de aansprakelijkheidsverzekering de risico’s voldoende dekt, terwijl de standaard polissen veel uitsluitingen bevatten.”

 

Sjaak Schouteren

Marc van Nuland
Schouteren stelt dat ‘cyber’ al lang niet meer gezien kan worden als een ICT-aangelegenheid. “Een cyberincident raakt de reputatie en de continu├»teit van een organisatie. Het risico hoort dan ook thuis op de strategische agenda van de board.”

Marc van Nuland, CEO van Aon Risk Solutions, is verheugd met de versterking van het cyberteam. “Door de gebundelde krachten van dit team, zijn wij in staat onze klanten nog beter van dienst te zijn en te voldoen aan de toenemende vraag.”

Klanten kunnen bij Aon terecht voor het in kaart brengen van de mate waarin cyberrisico’s een bedreiging vormen, voor advies om die risico’s te beheersen en voor het samenstellen van een verzekering op maat. Het uitgebreide team bestaat onder meer uit consultants, brokers, claim handlers, accountmanagers en business developers.

Over Aon
Aon plc, genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON), is een toonaangevende wereldwijde adviseur op het gebied van risicomanagement, makelaar van (her)verzekeringen en biedt HR-oplossingen en outsourcing services. Onze organisatie heeft wereldwijd meer dan 72.000 medewerkers in ruim 120 landen en heeft maar een doel: het innovatief ondersteunen van klanten op het gebied van risico’s en mensen. We empower results: wij delen onze kennis en data, zodat klanten zich kunnen blijven bezighouden met succesvol ondernemen.

In Nederland heeft Aon negen vestigingen met 1.660 medewerkers. Aon maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Ga naar www.aon.nl voor meer informatie over Aon en naar www.aon.com/manchesterunited om meer te lezen over het wereldwijde partnership met Manchester United.