Netherlands

Omzet Aon Nederland in 2015 nagenoeg gelijk gebleven

 

Rotterdam, 22 juli 2016 - Aon Nederland zag de omzet in 2015 licht dalen tot 239 miljoen euro. Dat is een daling van 2 procent ten opzichte van 2014, toen de omzet 243 miljoen euro bedroeg.

Marc van Nuland, CEO van Aon Risk Solutions (ARS) en country manager van Aon Nederland: “De omzetgroei is beperkt gebleven, maar de marge is gezond. En we doen er natuurlijk alles aan om die marge ook gezond te houden.”

“Om de gewenste marges en omzet te behalen, zorgen wij ervoor dat we nieuwe diensten en markten blijven vinden en onze kosten naar beneden laten meebewegen. Het is ook belangrijk dat je in staat blijft om op allerlei risicogebieden alle deskundigheid in huis te halen. De focus op specialisme bij Aon is groot en erg belangrijk,” zegt Van Nuland.

Innovatieve oplossingen en efficiencyverbeteringen
Aon Hewitt, het bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, zag de omzet licht dalen. Pascal Hogenboom, CEO van Aon Hewitt: “Pensioenfondsen consolideren steeds meer waardoor het aantal klanten afneemt. Daarnaast speelt de omschakeling van provisie naar fee een rol in de omzet. Aon Hewitt heeft op de omzetdaling gereageerd met het creëren van innovatieve pensioen- en investmentoplossingen voor klanten die in een steeds internationalere omgeving opereren. Daarnaast blijft de focus op efficiencyverbeteringen in de organisatie onverminderd aanwezig.”

Bob Reichenfeld, CEO van Aon Benfield, de herverzekeringstak van het bedrijf, zegt over het afgelopen jaar: “2015 laat wederom een omzetstijging zien. In het bijzonder in Leven en Pensioen. Met Solvency II als belangrijkste driver, ligt de focus op het genereren van kapitaal. In die context wordt 2016 het jaar van de waarheid.”

Nieuwe organisatiestructuur Aon Risk Solutions
De omzet van ARS is nagenoeg gelijk gebleven en Marc van Nuland is positief over komend jaar waarin de omzet volgens hem weer zal groeien. De nieuwe organisatiestructuur gaat daarbij helpen: “Er vindt de komende maanden een centralisatie van servicetaken en een scheiding van service- en klantadviestaken plaats, die ervoor zorgen dat ARS een betere en efficiëntere dienstverlening gaat leveren. Uit onderzoek en op basis van individuele gesprekken met klanten, komt duidelijk naar voren dat onze klanten in het algemeen tevreden zijn over onze dienstverlening. Tegelijkertijd zien zij ook verbeterkansen, met name op het vlak van efficiëntie en consistentie van onze dienstverlening. Door zaken slimmer en eenduidiger te organiseren en te centraliseren, bieden wij onze klanten nog meer waar voor hun geld.”

Over Aon
Aon plc, genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON), is een toonaangevende wereldwijde adviseur op het gebied van risicomanagement, makelaar van (her)verzekeringen en biedt HR-oplossingen en outsourcing services. Onze organisatie heeft wereldwijd meer dan 72.000 medewerkers in ruim 120 landen en heeft maar een doel: het innovatief ondersteunen van klanten op het gebied van risico’s en mensen. We empower results: wij delen onze kennis en data, zodat klanten zich kunnen blijven bezighouden met succesvol ondernemen.

In Nederland heeft Aon negen vestigingen met 1.650 medewerkers. Aon maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Ga naar www.aon.nl voor meer informatie over Aon en naar www.aon.com/manchesterunited om meer te lezen over het wereldwijde partnership met Manchester United.