Netherlands
Infographic: Cyberrisico’s in beeld: feiten, cijfers én advies

Infographic: Cyberrisico’s in beeld: feiten, cijfers én advies


Terwijl de dreiging van cyberincidenten dagelijks groeit als gevolg van de voortschrijdende digitalisering, zijn nog lang niet alle organisaties zich volledig bewust van de bestaande risico’s en gevolgen. Iedere organisatie heeft door de ‘digitale transformatie’ met steeds meer verschillende cyberrisico’s te maken. In een uitgebreide infographicbundelt Aon de feiten, cijfers en advies om de risico’s te beperken.

In de infographic laat Aon aan de hand van percentages zien in hoeverre organisaties in het algemeen zijn voorbereid op cyberincidenten. Dat blijkt fors tegen te vallen: slechts 17% procent zegt volledig voorbereid te zijn, terwijl maar liefst 77% de afgelopen twee jaar naar eigen zeggen met een veiligheidslek te maken had.

Adequaat reageren
Aon toont in de infographic hoe u adequaat op een cyberincident kan reageren. De basis daarvoor is een cyberincidentplan, dat begint met het bepalen van de oorzaak van het incident of de criminaliteit. De volgende stap is het stellen van de juiste vragen om de impact vast te stellen. In hoeverre is de continuïteit van uw organisatie bijvoorbeeld in gevaar? Wat betekent het incident voor uw reputatie, en in hoeverre wordt uw organisatie financieel geraakt?

Stapsgewijs meer controle
Omdat een effectieve aanpak van cyberrisico’s valt of staat met risicobeheersing, geeft Aon in de Infographic vier concrete stappen om die controle te krijgen. Ook de quick wins helpen u daarbij op weg. Door te leren van gemaakte fouten én van die van concurrenten, kunt u al flinke eerste stappen zetten. Dat begint met het besef dat cyberrisico’s niet (alleen) een probleem van de IT-afdeling zijn, maar ook van het bestuur en de directie.

Meer informatie
Benieuwd hoe Aon u kan helpen bij de aanpak van cyberrisico’s? Neem contact op met Mark Buningh (E mark.buningh@aon.nl, T 06 51 34 66 14).
 

Contact