Netherlands

Verzekeraars hebben meer aandacht voor schadebehandeling

 
Verzekeraars en makelaars hebben steeds meer aandacht voor schadebehandeling, maar spectaculair is de verbetering niet. Dat blijkt uit de Aon Claims Award, waarvoor dit jaar 25 verzekeraars werden beoordeeld op hun professionaliteit/algemene kennis, snelheid van communiceren & betalen en klantgerichtheid. Het Amsterdamse assuradeurenbedrijf Hienfeld kwam als winnaar over 2014 uit de bus.

Primair doel van de Claims Award en het daaraan voorafgaande performance-onderzoek is om verzekeraars te stimuleren de kwaliteit van de schadeafwikkeling te verbeteren en zo de klanttevredenheid te verhogen. Daar dragen zowel het onderzoek zelf als de terugkoppeling van de uitkomsten naar verzekeraars aan bij. Aon gebruikt de resultaten ook zelf bij advies aan klanten.
 

Ingraven werkt niet
Door de jaren heen heeft het onderzoek voor de Claims Award aangetoond dat de meeste schades goed worden afgehandeld. Vooral de behandeling van lastige dossiers kan echter beter. Schadebehandelaars hebben soms de neiging om zich bij zulke dossiers met hun standpunten in te graven, waardoor de afhandeling erg lang duurt. De praktijk wijst uit dat het beter is als ze eerder contact met elkaar opnemen om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Aanmoedigingsprijs
De aanmoedigingsprijs van de Claims Award werd dit jaar gewonnen door RSA. Hoewel het verzekeringsbedrijf niet in voldoende branches actief is om voor de Claims Award in aanmerking te komen, wist het bedrijf de afgelopen jaren steeds de maximale score binnen zijn werkgebied te behalen.

Overzicht winnaars

 
2014 Hienfeld
2013 Zurich
2012 Geen uitreiking
2011 Zurich
2010 Chartis (nu AIG)