Netherlands

Cybertoolkit: aan de slag met beleid

 

Cyberincidenten zitten in een klein hoekje: een privacygevoelig mailtje naar de verkeerde ontvanger is in een muisklik verstuurd en een usb-stick zo vergeten. Hoewel steeds meer organisaties cyberrisico’s wel erkennen, wordt de impact van concrete incidenten nog steeds zwaar onderschat. Veel organisaties missen handvatten om concreet met cyberrisicomanagement aan de slag te gaan. De cybertoolkit van Aon komt hen tegemoet.

Niet alleen uw eigen organisatie, maar ook klanten, leveranciers en eigen personeel kunnen hard worden geraakt door cyberincidenten. Boetes, imagoschade en financiële schade door een bedrijfsstilval liggen constant op de loer. Veel organisaties denken onterecht dat hun data weinig waarde heeft en overschatten de veiligheid van cloud-oplossingen. Een andere misvatting is dat cyberincidenten door de standaard aansprakelijkheidsverzekering worden gedekt.

Effectief cyberbeleid kan veel schade voorkomen, maar komt zelden tot stand zonder begrip van de gevolgen. Onderstaande animatie geeft weer hoe groot de impact kan zijn.

Cyber-toolkit
Aon ontwikkelde een speciale toolkit om uw cyberrisicomanagement op te starten of bestaand cyberbeleid te verbeteren. De toolkit geeft u:

  • inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat op cybergebied;
  • handvatten om draagvlak te creëren bij uw collega’s;
  • uitleg over onze Privacy Impact Analyse en cyberverzekering;
  • extra, verdiepende informatie voor een gestructureerd cyberbeleid.