Netherlands

Schade verhalen: de Claim Service Desk

 

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar de gevolgen zijn soms fors. Neem een ongeval met een van uw werknemers, die daarbij arbeidsongeschikt raakt en maandenlang zijn werk niet kan doen. Dit kan u in potentie hoge kosten opleveren: in principe betaalt u het loon in een situatie als deze door. Maar wat als uw werknemer geen schuld had aan het ongeval? Een schadeclaim bij de veroorzaker kan u in dat geval een hoop geld besparen. De Claim Service Desk van Aon neemt u het hele proces uit handen.

Schade claimen is niet altijd eenvoudig en bepaald niet iets alledaags. Om die reden laten veel bedrijven zelfs gegronde claims achterwege. Een gemiste kans: met het verhalen van schade is een hoop geld te besparen. Wist u dat u niet alleen materiële schade en letselschade, maar ook gevolgschade kunt claimen? Bij loondoorbetaling na een ongeval zijn de netto loonkosten en eventuele re-integratiekosten in veel gevallen te verhalen op de veroorzakende partij. Ook dit zogenaamde ‘loonregres’ kan Aon voor u regelen.

De Claim Service Desk helpt u in drie stappen
Om u te helpen bij het verhalen van schade richtte Aon in 2013 de Claim Service Desk op. Wij nemen u de afhandeling van schadeclaims volledig uit handen. Daarbij volgen we drie stappen:

Stap 1. Onderzoeken of de schadeclaim mogelijk en zinvol is.
Stap 2. Alle benodigde informatie verzamelen ter onderbouwing van de claim.
Stap 3. De aansprakelijkheid en financiële afwikkeling bespreken met de tegenpartij (optioneel).

Onderstaande infographics geven het claimproces voor materiële schade en gevolgschade (loonregres) weer. Klik hier om ze te downloaden/op groot formaat te bekijken.