Netherlands

Loonregres: een lucratief ‘handigheidje’

 

Eens in de zoveel tijd loopt u tegen een handigheidje of product aan en vraagt u zichzelf af ‘Waarom wist ik dit niet eerder?’. Dit is precies de vraag die bij veel van onze klanten opkomt wanneer ze horen over loonregres. Want zeg nou zelf: waarom geld laten liggen dat eigenlijk van u is?

Dit is waarom Aon jaren geleden is gestart met de Claim Service Desk. Tenslotte zit een ongeluk in een klein hoekje en kunnen de (financiële) gevolgen voor uw organisatie soms fors zijn.

Uw werknemer wordt (tijdelijk) arbeidsongeschikt door een derde
Stel een van uw werknemers is betrokken bij een ongeluk dat is veroorzaakt door een ander. Als gevolg van dit ongeluk is hij (tijdelijk) arbeidsongeschikt geraakt en kan hij maandenlang zijn werk niet doen. Dit is niet alleen een nare situatie voor uw werknemer, maar ook voor u. U moet namelijk zijn loon doorbetalen en, indien van toepassing, de re-integratiekosten op u nemen. Dit brengt vanzelfsprekend flinke hoge kosten met zich mee, maar er is ook goed nieuws.

Schade verhalen op de veroorzaker
Aangezien uw werknemer geen schuld heeft aan het ongeluk, kunt u de schade verhalen op de derde partij. Dit proces van alle gegevens verzamelen, claim(s) onderbouwen en financiële afwikkeling is vaak tijdrovend. Daarnaast hebben veel organisaties vaak niet de kennis en/of capaciteit om dit traject in te gaan.

De Claim Service Desk adviseert over uw rechten bij onverzekerde schades en over de haalbaarheid van verhaalschades. Ook dragen zij zorg voor de volledige afhandeling van uw verhaalschades, ook die onder het eigen risico van uw verzekeringen vallen. Kortom, de Claim Service Desk neemt u het hele proces uit handen en verhaalt, waar mogelijk, de netto loonkosten en eventuele re-integratiekosten op die derde partij.

Loonregres loont
Dat het een werkend concept is, blijkt wel uit het feit dat in 95% van de zaken die wij aangaan onze klanten als winnaar uit de bus komen, met een gemiddeld verhaal van € 8.000 per klant. Het loont dus om de Claim Service Desk in te schakelen. En niet alleen daarom. Het hele proces is gebaseerd op ‘no cure, no pay’. Mocht er dus onverhoopt niks verhaald kunnen worden, dan betaalt u ook niks.

In onze infographic zijn de werkzaamheden en resultaten van de Claim Service Desk overzichtelijk weergegeven. Laat niet onnodig geld liggen en start nú met het verhalen van uw loon- en re-integratiekosten op derden.

Bekijk de infographic