Netherlands

Hoe voorkom je (imago)schade bij een recall?

 

Een noodlottig ongeval werd de 27-jarige Star Trek-acteur Anton Yelchin in juni fataal. Zijn Jeep rolde weg en drukte hem tegen een hek. Als reactie daarop besloot Fiat Chrysler 1,1 miljoen auto’s terug te roepen. Onder meer de merken Jeep, Dodge, Chrysler en Maserati vertonen mogelijk problemen met de parkeerstand. Het is een pijnlijke recall voor het bedrijf, die niet alleen financieel de nodige schade oplevert, maar ook de reputatie van het concern ernstig schaadt.

Om de schade bij een recall zoveel mogelijk te beperken, is het raadzaam om u voor te bereiden op een terugroepactie. Reageert u adequaat op calamiteiten, dan hoeft een recall namelijk geen reputatieschade op te leveren, zo liet Tesla eerder zien. Daarvoor is het nodig dat u allereerst de financiële impact van een terugroepactie op uw organisatie in kaart brengt. Welke scenario’s voorziet u? Werk ze uit en krijg antwoord op vragen als:

  • Wie gebruiken uw producten?
  • Levert u rechtstreeks aan consumenten, of wordt uw product verwerkt door andere afnemers?
  • In welke landen wordt uw product gebruikt? In Noord-Amerika en Canada zijn de claims vele malen hoger dan binnen de Europese Unie.

 

Het is van belang dat u een goed beeld heeft van de totale financiële impact. Besef dat sommige schade gedekt kan worden door een recall verzekering, maar sommige kosten moet u zelf dragen. Bovendien spelen ook contractuele afspraken met afnemers en leveranciers een belangrijke rol. In sommige situaties bent u wellicht verplicht tot een recall op aangeven van uw afnemer. Ook kan contractueel bepaald zijn wie de kosten van de recall voor zijn rekening neemt.

Wilt u meer informatie over een goede voorbereiding op een recall? U leest het in onze whitepaper Recall.