Netherlands

Voedselterreur: van ‘aanslag’ tot recall

 

Bomaanslagen en schietpartijen zijn al jarenlang het favoriete schrikmiddel van terroristen wereldwijd. De vraag is voor hoe lang nog: terrorisme kent steeds meer gezichten. Nieuw is dat terreur zich nu ook in de voedingsindustrie manifesteert. Van welke voorbeelden kunnen we leren? En wat kunt u als bedrijf doen om zich tegen voedselterreur te wapenen?

Diverse multinationals maakten in november kennis met deze nieuwe, smakeloze vorm van terrorisme. Alarmbellen gingen af toen een groep anarchisten claimde voedselproducten in Griekenland te hebben vergiftigd met chloor en zoutzuur. Onder meer Coca Cola, Unilever, Nestlé en de Griekse zuivelgigant Delta namen daarop acuut hun verantwoordelijkheid met een grootschalige product recall; een ingreep uit voorzorg om de consument te beschermen. De torenhoge kosten van de totale operatie komen waarschijnlijk voor rekening van de getroffen bedrijven.

Niets doen geen optie
Het creatieve karakter van voedselterreur bewijst hoe moeilijk het is om uzelf als bedrijf tegen een terroristische aanval te wapenen. Niemand weet meer waar en in welke vorm een volgende aanval komt. Toch is niets doen geen optie: productketens zijn complex en de herkomst van grondstoffen steeds meer divers. Dat maakt de potentiële impact enorm. In het Engelstalige artikel ‘Rethinking Terrorism: How Preparedness Is Evolving’ leest u meer uitgebreid wat u kunt doen.

Let in elk geval op:

  • Veiligheid van mensen: zorg voor flexibele plannen die kunnen worden aangepast aan de specifieke aanval op dat moment, zoals evacuatie, schuilplaats(en), ‘run-hide-fight’ etc.
  • Preventieve maatregelen: regel beveiliging die afschrikt, zoals het ontzeggen van toegang tot het gebouw aan een vijandig of opstandig individu.
  • De context: inventariseer hoe uw bedrijf getroffen kan worden, zowel direct als indirect.
  • Verzekering: met een goede verzekering voorkomt u serieuze continuïteitsproblemen en mogelijk zelfs een faillissement.

 

Aon kan u helpen
Gezien het snelle handelen dat bij een recall vereist is, adviseren wij een hapklaar plan van aanpak. Aon kan u zowel voor, tijdens als na een recall van dienst zijn. Op www.aon.nl/recall leest u hoe we niet alleen onnodige kosten maar ook reputatieschade kunnen helpen voorkomen.