Netherlands

Klaar voor verandering: focus op groei

 

Klaar zijn voor verandering was zelden zo’n hoofdzaak voor bedrijven. Dankzij globalisering is elke markt te betreden; demografische ontwikkelingen leiden tot de meest diverse personeelsbestanden ooit. Wet- en regelgeving en het politieke landschap en klimaat zijn constant in ontwikkeling. Technologie speelt hierbij een grote, faciliterende rol. Hoe gaat u om met dit soort veranderingen? De sleutel is misschien wel uw mindset: een totale focus op groei.

Harde cijfers geven aan hoezeer veranderingen bedrijven bedreigen: daar waar de gemiddelde levensduur van bedrijven uit de Fortune 500 in 1996 nog 20 jaar was, zal dat in 2026 niet meer dan 14 jaar zijn, zo blijkt uit onderzoek

De noodzaak om snel op veranderingen in te kunnen spelen, groeit met name door drie factoren:

1. De opkomst van de on-demand economie
Geduldige klanten, kent u ze nog? Veruit de meeste consumenten verwachten 24/7 service en verkoop op maat. Veranderen de behoeften, dan moeten bedrijven meebewegen – wie niet snel genoeg is, verliest zijn klanten aan de concurrent die wel op de nieuwe vraag inspeelt.
 

2. Razendsnelle technologische innovaties
Snelle technologische veranderingen zetten bedrijven onder druk om hun diensten en producten continu te voorzien van de nieuwste toepassingen – bijvoorbeeld door ze aan het Internet of Things te koppelen. Consumentenelektronica veroudert met de dag. Bedrijven zijn verwikkeld in een continue strijd om het nieuwste van het nieuwste te aan te bieden waardoor continue innovatie essentieel is.
 

3. Externe risico’s
Op zes van de tien toprisico’s hebben bedrijven weinig invloed, zo stellen directeuren in het 2017 Global Risk Management Survey. Denk aan cybercriminaliteit en veranderende wetgeving. Snel kunnen reageren is de enige remedie.

Wilt u effectief veranderingen het hoofd kunnen bieden? Zorg dan voor een ‘groei-mindset’ binnen uw organisatie. Dat begint met het aantrekken van het juiste talent. Van een werknemer mag u vandaag de dag meer dan alleen uitvoerende capaciteiten verwachten. Denk bijvoorbeeld ook aan het vermogen om met feedback om te gaan en met anderen samen te werken. Toets ook op doorzettingsvermogen en probleemoplossend denken.

Stap twee is het stimuleren van innovatie en nieuwsgierigheid. “Maak snel fouten” is niet voor niets een veelgehoorde mantra in Silicon Valley, het epicentrum van innovatie. Personeel dat niet bang is om fouten te maken, komt eerder met nieuwe ideeën en oplossingen. Maak tot slot werk van data-gedreven besluitvorming. Ook uw bedrijf heeft hoogstwaarschijnlijk toegang tot enorme hoeveelheden data. Met de juiste analyses daarvan krijgt u snel een scherp beeld van uw voornaamste risico’s. Zie dat als een kans.

Scenario-analyse
Een groei-mindset is natuurlijk slechts een voorwaarde voor wendbaarheid. Cruciaal is dat uw aanpak focus krijgt. Bent u benieuwd welk soort veranderingen voor uw bedrijf en in uw sector het waarschijnlijkst zijn? Aon helpt u graag met een scenario-analyse.