Netherlands

Begeleid uw medewerkers bij belangrijke pensioenkeuzes

 

De huidige pensioenregelingen en de afbouw van de sociale zekerheid zorgen ervoor dat uw medewerkers steeds meer keuzes moeten maken. In alle levensfasen. Een nieuw fenomeen waar u ook als werkgever niet omheen kunt. Hoe helpt u uw medewerkers daarbij?

Kwaliteit pensioenregeling
Pas als het er echt op aankomt, wordt duidelijk of de pensioenregeling die u biedt van goede kwaliteit is. Dus op het moment dat uw medewerker met pensioen gaat, arbeidsongeschikt raakt of overlijdt. Goed werkgeverschap betekent ook dat u uw medewerkers begeleidt bij de keuzes waarvoor zij dan staan.

Rente medebepalend voor pensioenuitkering
Medewerkers met een beschikbare premieregeling die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereiken zitten bijvoorbeeld met de handen in het haar. Zij moeten en geldpotjes van verschillende pensioenregelingen samenvoegen en hun pensioenkapitaal aankopen tegen de rente van dat moment. De rente, die momenteel historisch laag staat, is medebepalend voor de hoogte van de pensioenuitkering.

Eenmalige en onherroepelijke keuzes
De keuze die uw medewerker dan maakt, is eenmalig en onherroepelijk; nu hij met pensioen gaat is het belangrijk dat het opgebouwde pensioenkapitaal goed wordt aangekocht. Als werkgever bent u dus niet alleen verantwoordelijk voor een goede pensioenregeling, maar ook voor het adviseren van uw medewerkers bij de keuzes die zij rondom deze regeling moeten maken.

Inzicht in de mogelijkheden
Wat betekenen bepaalde keuzes rondom het pensioen voor uw medewerker? Welke mogelijkheden heeft uw medewerker op basis van zijn of haar wensen? Aon kan het allemaal inzichtelijk maken. Bijvoorbeeld door te onderzoeken hoe het pensioenkapitaal aangekocht kan worden tegen de beste tarieven en voorwaarden uit de markt. Wilt u uw medewerkers goed begeleiden bij pensioenkeuzes? Neem dan gerust eens contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u graag door naar de volgende link »