Netherlands

Veranderingen in de zorg en hun invloed op werkgevers

 

Hoeveel invloed heeft u als werkgever op de zorg? Weinig? Geen? Dit terwijl alle werkgevers gezamenlijk ongeveer de helft van de kosten van de Zorgverzekeringswet betalen door middel van de inkomensafhankelijke bijdrage. In totaal gaat dit om 25 miljard euro. Werkgevers doen er verstandig aan de zorgverzekering in te zetten als onderdeel van het vitaliteitsbeleid.

Alleen al daarom is het belangrijk om te weten wat er allemaal wijzigt per 2019. Wat zijn bijvoorbeeld de financiële wijzigingen? En wordt het verzekeringspakket nog aangepast?

De collectiviteitskorting in de Zorgverzekeringswet wordt vrijwel zeker per 2020 beperkt. Maar wat moet er gebeuren om de resterende collectiviteitskorting in de lucht te houden? En hoe kunt u dit gebruiken om juist uw zorgcollectiviteit beter te benutten als onderdeel van uw vitaliteitsbeleid?

En hoe kan de zorgcollectiviteit helpen met het vitaal houden van uw werknemers? Zijn uw medewerkers bijvoorbeeld daadwerkelijk goed verzekerd voor fysiotherapie, of kan het zijn dat zij behandelingen niet vergoed krijgen als gevolg van het gebruik van de Behandelindex door veel zorgverzekeraars? En wat te doen met mantelzorgers onder uw werknemers?

U leest het allemaal in deze artikelen:

Collectieve zorgverzekering: lege dop of toegevoegde waarde?
De meeste zorgverzekeringen in Nederlander zijn afgesloten via een collectief contract. Vaak puur vanwege de korting op de premie. Maar wist u dat er voor u en uw medewerkers ook veel inhoudelijk voordeel valt te halen uit een collectieve polis?

Lees meer

De Behandelindex voor fysiotherapeuten: nuttig of controlemiddel?
De behandelindex, een omstreden methode van zorgverzekeraars om de prestaties van fysiotherapeuten onderling te vergelijken.

Lees meer

Werkgever, koester uw mantelzorgersOp 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Een mooi moment om stil te staan bij de extra waarde die mantelzorgers voor uw bedrijf hebben. Biedt u ze een steun in de rug? Lees onze tips en download de whitepaper.

Lees meer