Netherlands
risico 6. verstoorde innovatie voldoen aan klantbehoeften

6. Verstoorde innovatie/voldoen aan klantbehoeften

De Aon Global Risk Management Survey is een tweejaarlijkse enquête van Aon Risk Solutions uitgevoerd onder risicomanagers en financieel verantwoordelijken. Dit derde onderzoek is uitgevoerd onder 960 organisaties uit 58 landen en behelst kwalitatieve en kwantitatieve risicoaspecten. 

Risico nummer 6 van de Global Risk Management Survey is in twee jaar tijd van nummer 15 naar nummer 6 gestegen. Innovatie speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe zakelijke concepten, processen en producten. Innovatie zorgt voor groei en kansen in nieuwe markten en het zorgt voor adequaat kunnen inspelen op de steeds veranderende behoefte van klanten. Innovatie is een voorwaarde voor succes. Bedrijven kunnen snel marktaandeel verliezen als ze er niet in investeren. Strategieën moeten concurrerender worden ingezet. Het, in het verleden succesvolle credo 'geprobeerd en het is waar', vindt niet meer voldoende aansluiting bij de klant. Meer dan ooit zijn innovatie, snelheid en flexibiliteit van essentieel belang om te concurreren. Volgens de World Intellectual Property Organization groeit het aantal patenten standvastig de komende twee jaar. Innovatie groeit uit tot een toonaangevende differentiator.

Highlights risico nummer 6 uit het onderzoek:
  • Gestegen van nummer 15 in 2009 naar nummer 6 nu.
  • Beoordeeld door respondenten als risico nummer 1 en 2 voor onder andere machines en apparatuur, drukken en publiceren en technologische branche.
  • 68% heeft een plan voor dit risico of heeft al actie ondernomen.
Nieuwsgierig naar het hele rapport? Download de Global Risk Management Survey.

Contact

Aanvragen rapport

Deel dit artikel

Volg Aon Nederland