Netherlands
Reputatie- en merkrisico's

4. Reputatie- en merkrisico's


De Aon Global Risk Management Survey is een tweejaarlijkse enquête van Aon Risk Solutions uitgevoerd onder risicomanagers en financieel verantwoordelijken. Dit derde onderzoek is uitgevoerd onder 960 organisaties uit 58 landen en behelst kwalitatieve en kwantitatieve risicoaspecten. 

In het vierde risico van de Global Risk Management Survey wordt duidelijk dat een goede reputatie van het bedrijf essentieel is voor de algehele bedrijfsvoering. Organisaties realiseren zich steeds meer dat de reputatie een van de gevoeligste bedrijfsonderdelen is om te beschermen. De realisatie komt door de recente economische crisis en het hoge aantal genoteerde arbeidsongevallen, digitale-incidenten en recalls. Reputatiebescherming staat nu boven aan de urgentielijst. Een goede reputatie opbouwen duurt vaak lang en gebeurt met uiterste zorgvuldigheid. Met de huidige ontwikkelingen kan een reputatie in één keer worden vernietigd. Denk aan de complexe, wereldwijde supply chains, hackers en sociale media. Bedrijven komen hiermee voor extra, vaak nog onbekende uitdagingen te staan. Dit vraagt om adequate beheersing van reputatie- en merkrisico's.

Highlights van risico nummer 4 uit het onderzoek:
  • Nummer 1 risico in voedingsmiddelenbranches en distributiebranches. Denk aan strengere wet- en regelgeving en de steeds meer veeleisende eindgebruiker.
  • Nummer 2 risico, aangestipt door bedrijven in de UK.
  • Rangschikking neemt toe wanneer het aantal werknemers toeneemt; groter is riskanter.

Nieuwsgierig naar het hele rapport? Download de Global Risk Management Survey.

Contact

Aanvragen rapport

Deel dit artikel

Volg Aon Nederland