Netherlands
 

Webinar ‘Gemeenten en continuïteit(splan)


Een drukke straat in Amsterdam met een stoplicht dat op groen staat.

Kijk het webinar terug

Uitval van de gemeentelijke bedrijfsvoering en/of dienstverlening kan veel impact hebben op inwoners en ondernemers die daar afhankelijk van zijn. Continuïteit van de bedrijfsvoering en dienstverlening van de gemeente is daarom van groot belang. Denk maar aan publiekszaken, sociale voorzieningen en uitkeringen, milieu en vergunningen. En met de COVID-crisis zag en ziet u dynamiek ontstaan van thuiswerken, afhankelijkheden van systemen en verbindingen buiten de gemeentelijke kantoren.

Als gemeente kunt u niet voorspellen welke onverwachte risico’s er precies op uw pad komen. Maar u kunt wel voorspellen hoe u erop reageert. Hoe weerbaar en veerkrachtig u bent na een tegenslag, wordt bepaald door de keuzes die u van tevoren maakt.

In de opname komen de volgende vragen aan bod:
Tijdens het eerder gehouden webinar deelden practice leader bedrijfscontinuïteit Iwan Drost en crisis en resilience adviseur Niek van As de visie van Aon op gemeentelijke continuïteit(splannen) aan de hand van 3 belangrijke vragen:

  1. Wat zijn de belangrijkste continuïteitsrisico’s voor gemeenten?
  2. Wat zijn de uitdagingen/worstelingen bij gemeenten met hun continuïteitsplan vanuit onze praktijkervaring?
  3. Wat zijn concrete tips voor draagvlak binnen de gemeente en het werken aan een pragmatisch continuïteitsplan?
 
 

Bekijk het webinar

U kunt het webinar nu online terugkijken door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan een e-mail met link naar de opname.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.