Netherlands

PolicyManager®

 

Oplossingen

Analyse & advies
Als onafhankelijk risicoadviseur en makelaar biedt Aon objectief advies en oplossingen op maat. Met 30 creditmanagementspecialisten in Nederland en meer dan 400 wereldwijd. Aon maakt een analyse van uw debiteuren en adviseert hoe u betalingsrisico’s kunt vermijden of beheersen. Als u een kredietverzekering nodig hebt, vindt Aon de oplossing die aansluit bij uw business. Onze inkoopkracht als marktleider levert u voordeel op. We bieden u de nieuwste oplossingen en gunstige voorwaarden uit de verzekeringsmarkt. Klanten van Aon ontvangen de hoogste dekking en profiteren van aantoonbaar hogere premiekortingen.

PolicyManager
Een kredietverzekering ondersteunt de continuïteit, groei en financieringsmogelijkheden van uw business. Maar optimaal gebruik van de dekkingsmogelijkheden vraagt wel de nodige administratie. Daarom biedt Aon u PolicyManager. Het enige programma dat data van kredietverzekeraars koppelt met debiteuren- en factuurgegevens uit uw financiële systeem. PolicyManager signaleert automatisch tekorten in kredietlimieten, analyseert en berekent limieten onder zelfbeoordeling en geeft realtime alerts. Denk aan belangrijke events als een dekkings-/leveringsstop, incasso-overdracht en tijdig schade claimen. Met PolicyManager hebt u zowat elke gewenste analyse en rapportage binnen handbereik en bent u gemakkelijk in control.

Actualiteit & service
Aon biedt niet alleen maatwerkoplossingen en ondersteunende software. Ook gedurende de looptijd van uw verzekering kunt u voor support en met vragen terecht bij onze specialisten. Bijvoorbeeld over incassozaken, schadeclaims en maximale dekking op uw beste klantrelaties. Of om aanpassing van het verzekeringscontract in verband met mogelijke wijzigingen in uw bedrijfsvoering.

Begeleiding bij schade
Aon kan voor u bemiddelen als een kredietverzekeraar een schade niet of niet volledig uitkeert. Bijvoorbeeld omdat een vordering wordt betwist of niet erkend door de curator. We reconstrueren de feiten en bewijsvoering in het dossier, die aantonen dat het dispuut oneigenlijk is. Of we kijken hoe uw verzekeraar de polisvoorwaarden interpreteert in relatie tot de omstandigheden. Mogelijk kunnen we het gesprek voor u aangaan en met de verzekeraar zoeken naar een oplossing.