Netherlands

Zorgspecial 'Zorg voor de zaak'

 

De zorg: ontwikkelingen en de gevolgen voor werkgevers

Ziekenhuizen die failliet gaan, fysiotherapeuten in opstand tegen zorgverzekeraars, financiële reserves van verzekeraars die afnemen, collectiviteitskorting op de schop! Dat raakt ook u als werkgever. Alle werkgevers betalen gezamenlijk ongeveer de helft van de kosten van de Zorgverzekeringswet door middel van de inkomensafhankelijke bijdrage. Dit gaat om een bedrag van ruim 25 miljard Euro. En in praktijk heeft u als werkgever weinig tot geen invloed op de zorg.

Alleen al daarom is het belangrijk om te weten wat er allemaal wijzigt per 2019. Wat zijn bijvoorbeeld de financiële wijzigingen per 2019 en wordt het verzekeringspakket nog aangepast?

De collectiviteitskorting in de Zorgverzekeringswet wordt vrijwel zeker per 2020 beperkt. Maar wat moet er gebeuren om de resterende collectiviteitskorting in de lucht te houden? En hoe kunt u dit gebruiken om juist uw zorgcollectiviteit beter te benutten als onderdeel van uw vitaliteitsbeleid?

En hoe kan de zorgcollectiviteit helpen met het vitaal houden van uw werknemers? Zijn uw medewerkers bijvoorbeeld daadwerkelijk goed verzekerd voor fysiotherapie, of kan het zijn dat zij behandelingen niet vergoed krijgen als gevolg van het gebruik van de Behandelindex door veel zorgverzekeraars? En wat te doen met mantelzorgers onder uw werknemers?

U leest het allemaal in de speciale zorgspecial ‘Zorg voor de zaak’ van Aon

 
Wat wijzigt er in het zorgverzekeringspakket in 2019?

Wat wijzigt er in het zorgverzekeringspakket in 2019?
De zorgverzekering verandert ieder jaar. Ook volgend jaar krijgen we te maken met beperkingen en uitbreidingen van de vergoedingen. Wij zetten de belangrijkste wijzingen voor 2019 u op een rij.

Lees meer

 
Wat betaalt u in 2019 voor uw zorgverzekering

Wat betaalt u in 2019 voor uw zorgverzekering?
Op Prinsjesdag maakte het ministerie van VWS de hoogte van enkele belangrijke factoren rond de Zorgverzekeringswet bekend. Deze factoren zijn van invloed op de hoogte van de zorgpremie. Wat kunt u verwachten van de premie voor 2019?

Lees meer

Is uw zorgcollectief al zorginhoudelijk geladen

Collectieve zorgverzekering: lege dop of toegevoegde waarde?
De meeste zorgverzekeringen in Nederlander zijn afgesloten via een collectief contract. Vaak puur vanwege de korting op de premie. Maar wist u dat er voor u en uw medewerkers ook veel inhoudelijk voordeel valt te halen uit een collectieve polis?

Lees meer

De Behandelindex voor fysiotherapeuten: nuttig of controlemiddel?

De Behandelindex voor fysiotherapeuten: nuttig of controlemiddel?
De behandelindex, een omstreden methode van zorgverzekeraars om de prestaties van fysiotherapeuten onderling te vergelijken.

Lees meer

 
Werkgever, koester uw mantelzorgers

Werkgever, koester uw mantelzorgers
Op 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Een mooi moment om stil te staan bij de extra waarde die mantelzorgers voor uw bedrijf hebben. Biedt u ze een steun in de rug? Lees onze tips en download de whitepaper.

Lees meer