Sverige

Rådgivning vid pensioneringen både för den anställde och för dig som arbetsgivare

Den nya pensionsfriheten har gett dina anställda fler pensionsalternativ än någonsin. Att göra bra val kan vara knepigt och helst måste förberedelserna starta tidigt.

Allt fler företag runt om i världen utvecklas inte som en följd av en åldrande arbetskraft som inte har råd att gå i pension. Det minskar motivationen och gör det svårt för företagen att bereda plats för nya kompetenser. Att därför hjälpa din personal att planera för sin pensionering är en klok idé. Sunt förnuft och god affärsvett är också att se till att de får rätt information och vägledning för att få bästa möjliga förutsättningar vid pensioneringen.


Gör det enklare att jämföra

När du jämför pensioner och ekonomiska alternativ är det en god idé att ha all information tillgänglig, sida vid sida, på ett sätt överskådligt sätt. Det gör det lättare att se och förstå effekterna av livräntor, olika investeringsstrategier, kontantuttag, inkomstavdrag mm för att hitta det alternativ som bäst passar de egna personliga målen.


Bra resultat startar med tidig planering

För att ha den bästa chansen till den pension de vill, måste dina anställda börja tänka på sina alternativ - och planera för sina investeringar - mycket, mycket tidigt.

Vi vill höra från dig

Vi pratar gärna om dina anställda och hur vi kan hjälpa dig att hjälpa dem.

Skriv några rader till oss eller ring på 08 697 40 76.