Netherlands

Loading

Veiligheidsoftware (ADAS): de nieuwe autogordels

 

De moderne auto is geen doorsnee voertuig. Als een hoogbegaafd connected divice ondersteunt hij de bestuurder met snel reagerende systemen die zelf observeren en veilige, verantwoorde beslissingen nemen. De volgende stap is dat Advanced Driving Assist Systems (ADAS) ook actief worden ingezet. Uiteindelijk moeten ze net zo vanzelfsprekend worden als autogordels en ABS.

 

Dat we zover nog lang niet zijn, blijkt helaas uit harde cijfers: het is nu twee jaar na de eerste ‘Platoontest’ van Aon en nog steeds heeft niet meer dan 4% van de zakelijke rijders ADAS ‘aan boord’ bij de aanschaf of vervanging van een leaseauto.

Minder schade voor verzekeraars en werkgevers
Twijfelt u nog over het nut van ADAS? De feiten en experts wijzen unaniem dezelfde kant op: auto’s uitgerust met AEB botsen maar liefst 38% minder vaak op hun voorligger. Volgens de U.S. Insurance Insitute for Highway Safety (IIHS) was één op de drie fatale ongelukken met personenauto’s voorkomen indien de auto’s van slimme systemen waren voorzien. Dat is niet alleen een hoop minder schade voor verzekeraars, maar ook voor werkgevers. Die zien hun kostenpost slinken voor werknemers die als gevolg van een verkeersongeval uitvallen door bijvoorbeeld een whiplash.

Steeds meer stakeholders beseffen gelukkig dat de bestuurder van nu in de nabije toekomst een passagier is. Rijdend over een ‘dedicated lane’ kan hij in zijn voertuig continu online zijn en als pal voor de auto een fietser opduikt, stopt het voertuig volautomatisch.

De meeste autofabrikanten voorzien auto’s helaas nog níet standaard van ADAS. Dat is wel nodig, want we kunnen alleen aan deze systemen wennen als we ze op grote schaal gaan gebruiken. Bovendien wordt het dan veiliger dankzij de vele data die al deze auto’s verzamelen. En pas dan gaan ook verzekeraars in autonoom rijden mee.

Nieuwe platoontest
Om de adoptie van ADAS te versnellen, gaat Aon in juni opnieuw de weg op. Ditmaal met een konvooi van 6 semi-autonome auto’s. Bent u benieuwd waar en wanneer we precies gaan rijden? We houden het nog even geheim. Hou onderstaande kaart, de verkeersinformatie en verkeersapps van Flitsmeister en Waze de komende dagen goed in de gaten!
 

Volg hier de platoontest:

 

Whitepaper

Als de auto autonoom wordt

 
 

Technisch gezien is het mogelijk dat zelfrijdende auto’s in 2020 het straatbeeld bepalen. Maar is de maatschappij er ook klaar voor? En de verzekeringsmarkt? Aon onderzocht het.

Lees de whitepaper

 
 

Rapport

Onderzoekresultaten Nationale Platoontest A2

 
 

De resultaten van de Nationale Platoontest op de A2 zijn bekend. Hoewel er nog veel verbeterpunten zijn, is het taboe op de risico’s rond de zelfrijdende auto nu echt doorbroken.

Lees het rapport

 
 

Rapport

Bevindingen en conclusies ACC-proef 13 hoog autonome auto’s

 
 

Op de RDW-testbaan in Lelystad is op 28 oktober 2015 een proef gedaan met een peloton auto’s, uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC). De bestuurder moet alert blijven door verder te kijken dan de directe voorganger en mee te remmen. Dit was één van de conclusies van deze test. Veel bestuurders kwamen er ook achter dat het rijden met ACC ook veel comfort kan geven.

Lees het rapport

 
 

Video

Platoontest met ruim vijftig slimme auto’s op A2

 
 

Samen met strategische partners reden ruim vijftig semi-zelfrijdende auto’s op 16 maart 2016 op de A2 voor de grootste zelfrijdende platoontest op de Europese openbare weg.

Bekijk de video

 
 

Artikelen

Blijf op de hoogte

 
Zorg en gezondheid artikelen