2023 Cyber Resilience Report

Dit is een artikel 2 van 14 In dit rapport.

August 01, 2023 / 5 minimale leestijd

Stel een plan op om de gevaren van reputatierisico’s aan te pakken

Het reputatieonderzoek van Aon toont aan dat een grote aanval een langdurige impact kan hebben op de aandelenkoers van een organisatie, zowel negatief als positief.

Belangrijkste resultaten

  1. Gemiddeld resulteerde een groot cyberincident in het jaar na de aanval in een daling van de aandeelhouderswaarde met 9 procent*.
  2. Organisaties die het slechter deden, realiseerden een gemiddelde waarde-impact van -21 procent*.
  3. 17 organisaties slaagden erin een cyberaanval succesvol af te wikkelen en realiseerden een gemiddelde waardestijging van 18 procent ten opzichte van de markt.

*Op en boven het markgemiddelde.

2023 Cyber Resilience Rapport

Vul onderstaand formulier in voor toegang tot het volledige rapport

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Door uw persoonlijke gegevens in dit formulier in te vullen, gaat u ermee akkoord dat Aon en andere organisaties binnen de Aon Groep uw persoonlijke gegevens gebruiken om van tijd tot tijd contact met u op te nemen over andere producten, diensten en evenementen die volgens ons interessant voor u kunnen zijn. Alle persoonlijke informatie wordt verzameld en gebruikt in overeenstemming met onze Privacyverklaring.

Klik hier om uw communicatievoorkeuren in te stellen.

Cyberbeheer in zes thema’s.

Het rapport van dit jaar is een gids voor leidinggevenden om de risicovolwassenheid van hun organisatie te vergelijken met die van overeenkomende organisaties en om betere beslissingen te kunnen nemen over het beheer van cyberrisico’s op zes specifieke risicothema’s: cyber, operationeel, toeleveringsketen, ingewijde, reputatie en systematisch.