Netherlands

Bekijk het Webinar Cyberrisico

 

Tijdens het webinar ‘Een cyberveilige organisatie’ op dinsdag 18 december behandelden Aon’s cyberspecialisten Maarten de Jonge en Ralph Willems in 30 minuten diverse inzichten op het gebied van cyberrisico.

Cybercrime raakt allang niet meer alleen de heel grote organisaties. Dit besef is in 2018 definitief doorgedrongen bij veel midden- en kleinbedrijven. Het cyberrisico vormt ook voor hen een serieuze bedreiging en cybercriminaliteit wordt steeds ‘volwassener’. Met het groeiende Internet of Things, identiteitsfraude, DDos-aanvallen, botnets, ransomware die op back-ups zijn gericht en steeds complexere regelgeving, moet uw cyberrisicomanagement bijblijven. En eigenlijk voorblijven.

Vragen van bedrijven
Veel organisaties zijn zich bewust van het toenemende cyberrisico, maar weten niet waar te beginnen. Dat bleek uit de diverse vragen die er gesteld werden tijdens ons webinar. “Zijn mijn systemen veilig? Is een cyberverzekering echt nodig? Ik heb geen spannende data, dus waarom zouden ze mij hacken? Hoeveel kost het als ik slachtoffer word van ransomware?

Insider-risico
Niet technische oorzaken, maar eigen medewerkers zijn (onbedoeld) vaak de veroorzaker van cyber-incidenten. Dit noemen we ook wel het ‘insider-risico’. Cybercrime-specialist van Aon Maarten de Jonge: “Het grootste cyberrisico zit achter zijn of haar bureau”. Ondernemers treffen veel preventieve maatregelen op het technische vlak, zoals cyberwalls, virusscanners en wachtwoorden, maar vergeten vaak de menselijke fouten die aan de basis liggen van de meeste incidenten.

Bekijk hier het webinar