Netherlands

Controle op beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas dit jaar extra belangrijk

Het loont voor werkgevers om de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) te controleren op een juiste hoogte van de premie. Deze beschikking valt eind november/ begin december bij de werkgevers op de mat. Onderzoek van Aon onder meer dan duizend werkgevers toont aan dat één op de zeven toerekeningen onjuist is. Een herziening kan leiden tot een besparing van tienduizenden euro’s.

Lees verder ›

Menno Jansen benoemd als directeur van Aon’s Crisismanagement (COT)

Menno Jansen (49) is met ingang van 1 november 2021 de nieuwe directeur van Aon’s Crisismanagement (COT). Jansen volgt daarmee Marco Zannoni op die, mede dankzij zijn inzet en expertise, een zeer professionele en succesvolle adviesorganisatie achterlaat. Jansen gaat leiding geven aan een team van zestien adviseurs met een uiteenlopende expertise van aandachtsgebieden in openbare orde en veiligheid, cyber, klimaat, terrorisme tot processen als besluitvorming, informatiemanagement en scenariodenken.

Lees verder ›

 

 

Nederlandse veerkrachtscore onder gemiddelde van Europa

Uit Aon’s veerkrachtmeter blijkt dat Nederland met een score van 66 van de 100 punten slechter presteert dan onze omliggende landen. Aan deze eerste meting die plaatsvond in de tweede helft van dit jaar, werkten ruim duizend HR professionals in EMEA mee. Het onderzoek toonde aan dat veerkracht onder medewerkers in EMEA gemiddeld 68 scoort is.

Lees verder ›

Risicomanagement moet na Covid-19 pandemie de grote veranderingen in top 10 bedreigingen aanpakken

Cyberaanvallen worden zowel in Nederland als mondiaal beschouwd als het grootste risico voor het bedrijfsleven, zowel nu als over drie jaar. Onderbreking van de bedrijfsvoering staat op de tweede plaats. In Nederland valt op de derde plaats het tekort aan arbeidskrachten op, waarschijnlijk door de relatief sterke economische groei in ons land. Dit is een risico dat wereldwijd niet in de top tien voorkomt.

Lees verder ›

 

 
 
See our careers
Life at Aon