Netherlands

Dekkingsgraden pensioenfondsen houden stand in november

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in november gestabiliseerd op 111%. De aandelen stonden onder druk, maar hielden nog stand. De beleggingsresultaten waren gematigd, maar wel positief. De rente daalde licht. De stijging van de dekkingsgraad in de eerdere maanden van het jaar wordt hiermee vastgehouden. Het wordt spannend wat er de laatste maand van het jaar gaat gebeuren met de toenemende druk op de aandelenmarkten en de oplopende inflatie.

Lees verder ›

Proef deelmobiliteit: verzekering van voertuig naar bestuurder

De toekomstbestendigheid van deelmobiliteit (huren van voertuigen) voor zowel aanbieder als gebruiker staat onder druk door het schadeverloop van deelvoertuigen, zoals scooters en auto's. Risico- en verzekeringsadviseur Aon pakt dit probleem aan met een proef met een multimodaal mobiliteitssysteem en sluit aan bij initiatiefnemers Excelsior BVO en BMW|MINI Dubbelsteyn.

Lees verder ›

 

 

Controle op beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas dit jaar extra belangrijk

Het loont voor werkgevers om de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) te controleren op een juiste hoogte van de premie. Deze beschikking valt eind november/ begin december bij de werkgevers op de mat. Onderzoek van Aon onder meer dan duizend werkgevers toont aan dat één op de zeven toerekeningen onjuist is. Een herziening kan leiden tot een besparing van tienduizenden euro’s.

Lees verder ›

Menno Jansen benoemd als directeur van Aon’s Crisismanagement (COT)

Menno Jansen (49) is met ingang van 1 november 2021 de nieuwe directeur van Aon’s Crisismanagement (COT). Jansen volgt daarmee Marco Zannoni op die, mede dankzij zijn inzet en expertise, een zeer professionele en succesvolle adviesorganisatie achterlaat. Jansen gaat leiding geven aan een team van zestien adviseurs met een uiteenlopende expertise van aandachtsgebieden in openbare orde en veiligheid, cyber, klimaat, terrorisme tot processen als besluitvorming, informatiemanagement en scenariodenken.

Lees verder ›

 

 
 
See our careers
Life at Aon