Netherlands

Bestuurders hebben volop vertrouwen in economische groei

Het vertrouwen in de economie onder managers en bestuurders neemt snel toe. Een ruime meerderheid (79%) voorziet in het komende jaar een omzetstijging. Ook de bereidheid tot het nemen van gecalculeerde risico’s stijgt.

Lees verder ›

Aon introduceert eerste meetinstrument voor veerkracht: de Aon-veerkrachtmeter

Aon, wereldwijd adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, lanceert een uniek meetinstrument dat werkgevers inzicht biedt in de veerkracht onder medewerkers: de veerkrachtmeter.

Lees verder ›

 

 

Dekkingsgraden pensioenfondsen blijven ook in oktober stijgen

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober gestegen van 110% naar 112%. De rentecurve kantelde; de korte rente steeg, maar de lange daalde juist. De beleggingsresultaten pakten de trend van de eerste helft van het jaar op, na een terugval vorige maand, en noteerden een flinke plus. De stijging van de dekkingsgraad zet hiermee door.

Lees verder ›

Maatschappelijke onrust en polarisatie nemen wereldwijd toe

Wereldwijd groeit de onrust als gevolg van overheidsingrepen, economische ongelijkheid en reacties op de coronamaatregelen. COVID-19 heeft de risico’s op terrorisme en politiek geweld zowel onderdrukt als verergerd. Ook in Nederland is sprake van toenemende polarisatie op een breed vlak.

Lees verder ›

 

 

 
 
See our careers
Life at Aon