Netherlands

14-jarige VMBO-leerling de baas van Aon

 

Het project ‘Baas van Morgen’ biedt jaarlijks 200 Nederlandse scholieren uit een omgeving met een sociaal economische achterstand de kans om het beste uit zichzelf te halen. Zo stond de 14-jarige Nisrine Bouchaib van het VMBO op het Me¬lanchthon Rotterdam voor een dag aan het hoofd van Aon.

Nisrine is 14 jaar en neemt deelt aan het ‘Baas van Morgen’ initiatief van JINC, een organisatie die strijdt voor een Nederland waar de postcode of je achtergrond geen voorspeller is van jouw succes op de arbeidsmarkt.

Een fantastische ervaring

De leerjaarcoördinator Miriam Rozendaal vertelt enthousiast: “In totaal hebben 14 leerlingen van onze school mee gedaan. Samen met de leerlingen gingen we op zoek naar een match met een deelnemend bedrijf, zoals Aon. We bekijken de websites van de bedrijven en bespreken wat er van ze verwacht wordt. We bereiden het programma van de dag voor en spreken ook over welke kleding ze gaan dragen. Superspannend allemaal. De leerlingen die vorig jaar meededen vonden het een fantastische ervaring die ze niet snel vergeten. De ervaring gaf hen een stip aan de horizon, een flinke injectie zelfvertrouwen en extra motivatie om hun best te doen en het diploma te halen.”

Ontbijt en kennismaking

In totaal werden 66 leerlingen op 24 januari s’ochtends opgehaald van school en naar het Inntel Hotel gereden voor een kennismaking en een gezamenlijk ontbijt met de ‘captains of industry’ die zij die dag zouden vervangen. Nisrine maakte kennis met Marc van Nuland, CEO en Country Manager van Aon Nederland, die ze eerder al even telefonisch had gesproken. Na het ontbijt gingen zij samen op pad en begon de werkdag van Nisrine als CEO van Aon.

Een leerzame dag

Marc van Nuland droeg met gemak zijn taken over voor één dag. Nisrine vond het leuk om de vergadering bij te wonen waar alle aanwezigen zichzelf voorstelden. Iedereen vertelde wat hun rol is binnen Aon, wat ze later willen worden en wat ze willen veranderen binnen Aon. “Ze willen Aon flexibeler maken”, vertelt Nisrine. “Alles werd goed en duidelijk uitgelegd”. Na de lunch met haar collega’s voor die dag werd Nisrine gevraagd haar oordeel te geven over de website van Aon: “Mooie website. Goed georganiseerd”, aldus Nisrine. Op de vraag wat het belangrijkste is wat ze van deze dag heeft geleerd”, zegt ze: “Als je hard werkt, kom je er altijd en kun je wat bereiken. Mijn droom is een mooi leven met een man, kinderen, een huis, gezondheid en goed verdienen. En misschien wel CEO worden.” Na een leerzame dag nam Nisrine afscheid en kreeg ze van Marc van Nuland de toezegging dat ze altijd bij hem terecht kan als ze een stageplaats of een baan zoekt.

Enthousiasme bij Nisrine en Marc

Terug op school laat Nisrine met enige trots het visitekaartje zien dat ze van Marc van Nuland heeft gekregen. Nisrine heeft gezien hoe het werkt op een kantoor en welke verschillende werkzaamheden mensen hebben. Ze wil graag voor Aon werken, maar weet nu al dat ze niet hele dagen achter een computer wil zitten. Nisrine vindt Marc van Nuland een toffe, aardige en betrokken man. “Eigenlijk was iedereen eigen baas. Marc van Nuland is wel de CEO, maar voelt zich geen baas”, aldus Nisrine. Marc van Nuland vond het prachtig om te zien hoe doortastend Nisrine de opdrachten aanpakte en hoe zelfverzekerd zij de directie toesprak. “Het thema van ‘Baas van Morgen’ was dit jaar ‘Lef’ en dat heeft onze interim-baas zonder meer laten zien. Zonder schroom deed ze haar verhaal. Deze dag sterkt mij in de overtuiging dat JINC voor Aon de juiste mvo-partner is. We zijn beiden van mening dat ieder kind in Nederland dezelfde kans moet krijgen op een succesvol, bevredigend werkend leven. De realiteit is echter anders: wie te kampen heeft met een sociaal economische achterstand, loopt bij het betreden van de arbeids¬markt drie straatlengtes achter. En dat terwijl in ieder kind talent schuilt.”

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

“ ‘Baas van de Dag’ levert ons inspiratie op om het verzekeringsvak aantrekkelijker te maken voor jongeren. Bovendien zijn deze jonge talenten nodig om succesvol de klanten van morgen te blijven bedienen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!” Marc van Nuland besluit: “Ik wens Nisrine het allerbeste en hoop haar zeker nog eens terug te zien bij Aon”.