Netherlands

Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers

 

Hoewel steeds meer organisaties investeren in een corporate vitaliteitsprogramma, blijft aandacht voor emotionele gezondheid nog vaak een ondergeschoven kindje. Maar liefst 29% van de vitaliteitsprogramma’s van de werkgevers in het westen van Europa laat emotionele gezondheid buiten beschouwing. Dat blijkt uit de Emotional Health Survey van Aon.

Rol en verantwoordelijkheid van de werkgever

Werkgevers zien wel het belang van emotionele gezondheid en 85% vindt ook dat zij in het algemeen een belangrijke rol spelen als het gaat om de emotionele gezondheid van hun medewerkers. Maar welke rol dat precies is en in welke situaties er een verantwoordelijkheid voor de werkgevers is weggelegd, verschilt nogal. Men vindt het lastig om te bepalen in welke situaties ze concrete hulp moeten bieden.

Vooral als het gaat om stress zijn werkgevers het meest geneigd om in meer of mindere mate hun rol te pakken. Maar als het gaat om ondersteuning bij relatieproblemen zijn werkgevers een stuk minder bereidwillig: “Een opvallend verschil, zeker wanneer je bedenkt dat dit soort problemen juist veel impact kunnen hebben op de vitaliteit van medewerkers”, zegt Bas van der Tuyn van Aon.

Een integrale aanpak

“Naast fysieke gezondheid, is financiĆ«le, sociale, professionele en dus ook emotionele gezondheid van belang. Elk van deze pijlers is even belangrijk en verdient aandacht om erachter te komen uit welke componenten ze bestaan.” Meer lezen over deze vijf pijlers en de integrale benadering? Lees hier meer