Netherlands

Collectiviteit biedt meer dan alleen zorg

 

Het belang van een goede zorgverzekering is u als werkgever vast bekend, maar het onderscheidend vermogen dat een collectief kan bieden ten opzichte van een individuele verzekering is vaak nog onderbelicht. Lees verder voor een greep uit de voordelen voor u en uw medewerkers.

Vitaliteitsbudget

Veel collectieve zorgverzekeringen bieden een vitaliteitsbudget. Dit is een bedrag per medewerker dat u kunt besteden om de vitaliteit te bevorderen. Denk aan het organiseren van workshops, webinars of evenementen en diepgaande analyses onder medewerkers.

Vitaliteitsprogramma

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid voor een platform waarin medewerkers verschillende interventies kunnen kiezen, zoals bijvoorbeeld een coachgesprek, hulp met afvallen of stoppen met roken. Hoe u dit platform wilt inzetten is helemaal aan u. Er zijn veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de integratie met een eigen portal, een portal dat door Aon wordt aangeboden of de portal van de verzekeraar.

Inzicht door data

Analyses uit verzamelde data en de laatste cijfers uit onderzoek waar zorgverzekeraars en Aon toegang toe hebben kunnen u helpen uw beleid aan te passen en het verzuim te verlagen. Zo beschikt Aon over mogelijkheden om branchespecifieke data van TNO te combineren met werkgeversspecifieke data. Uiteraard anoniem, conform de GDPR-regels en op basis van geaggregeerde data. Hiermee krijgt u goed inzicht waar u staat en op welke gebieden u extra kunt inzetten.

Gezondheidsapp

Er komen de laatste tijd meerdere gezondheids- en vitaliteitsapps op de markt. Ook Aon heeft een eigen app ontwikkeld, de Well One app. De app is voor medewerkers een gemakkelijke manier om actiever aan de slag te gaan met hun gezondheid.

Wilt u meer weten over de hierboven genoemde mogelijkheden, neem dan contact op met één van onze experts.