Netherlands

Risk & Resilience- serie: resilience als onderscheidende factor door een optimale voorbereiding op (on)verwachte risico’s?

 

De uitbraak van COVID-19 was een flinke wake-up call voor risico-, continuïteits- en crisismanagement bij veel organisaties. De meeste organisaties waren niet voorbereid op de pandemie. Ketens kwamen stil te liggen, mensen verloren hun baan en bedrijven verloren veel omzet waardoor ze flink in de kosten moesten schrappen. De huidige crisis heeft aangetoond dat een grondige evaluatie nodig is van hoe wij met risico’s omgaan. ‘Resilience’, de veerkracht van bedrijven, wordt de factor waarmee zij zich in de toekomst kunnen onderscheiden.

Om voorbereid te zijn op toekomstige crises, zoals de huidige pandemie, is een breder perspectief nodig op risico-, continuïteits- en crisismanagement. Het is daarbij cruciaal om te focussen op de samenhang tussen al deze onderdelen om weerbaar te zijn en blijven tegen (on)verwachte risico’s.

Om u zo goed mogelijk te informeren, start Aon in 2021 daarom de Risk & Resilience-serie. Op verschillende manieren zullen wij relevante informatie en onze visie op dit onderwerp met u delen. We beginnen met twee discipline-overstijgende webinars, waarvoor u zich nu kunt aanmelden:

  • Op 19 maart starten we met ‘Risky Friday’: wat zijn de top 10 risico’s voor 2021 en wat betekent dit voor uw risicomanagement? Daarbij gaan we dieper in op de nieuwe top 10 risico’s, wat deze betekenen voor Nederlandse organisaties en hoe tweedelijnsfuncties hierop kunnen inspelen.
  • Op 29 april gevolgd door ‘Risky Thursday: een BCM aanpak die staat zodra COVID-19 voorbij is: nu (hopelijk) het eind van de pandemie langzaam in zicht komt, wordt het tijd om na te denken over uw BCM-aanpak ‘na COVID-19’. Hoe zorgt u ervoor dat deze staat, zodra de crisis voorbij is?