Netherlands

Cyberweerbaar ook voor het MKB

 

EYE en Aon Cyber Solutions bundelden hun krachten voor een praktische, betaalbare cyberoplossing voor het mkb.

“Veel mkb-bedrijven denken bij cyberbescherming aan beveiliging of een cyberverzekering, maar onze geïntegreerde oplossing gaat veel verder. Denk aan monitoring, training van medewerkers, 24/7 cyberincident-respons en cyberexperts waar de klant altijd terecht kan”, aldus Job Kuijpers, CEO van EYE.

Voormalig AIVD’ers en ervaren cyberexperts

Het hart van EYE wordt gevormd door ex-medewerkers van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Jarenlang werkten zij aan het cyberprogramma van de Rijksoverheid. Ook Aon is inmiddels een gevestigde naam in cyberland. In de afgelopen jaren investeerde Aon Nederland in het opzetten van een toonaangevende cyberafdeling, waardoor er nu een divers en ervaren team staat van cyberconsultants, -verzekeringsspecialisten en -crisismanagers. Maarten de Jonge, van Aon: “Wat eigenlijk alleen nog ontbrak was goede cybersecurity voor het mkb voor een mkb-prijs. Met EYE als partner is onze gezamenlijke dienstverlening nu compleet.”

Bedrijven een voorsprong geven

EYE en Aon hebben veel ervaring met cyberincidenten en zijn daarom in staat zeer snel te reageren en schade te voorkomen of te beperken. Het geeft de klant dus een voorsprong. Ook verbeteren ze met deze samenwerking de verzekerbaarheid van cyberrisico’s. Verzekeraars vragen, terecht, om meer beschermingsmaatregelen vanwege de sterke toename van cyberschades.