Netherlands

Roelant de Haas benoemd tot CEO Reinsurance Solutions bij Aon Nederland

 

Rotterdam, 31 augustus 2020 – Roelant de Haas (52) is per 1 september de nieuwe CEO Reinsurance Solutions van risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland. Daarnaast treedt hij toe tot het Management Committee van Aon Nederland. De Haas krijgt de verantwoordelijkheid over alle herverzekeringsactiviteiten van Aon binnen Nederland.

Aon Reinsurance Solutions richt zich op de herverzekering van de segmenten Schade, Leven en Zorg.
Ze treedt op als herverzekeringsmakelaar voor verzekeraars, pensioenfondsen en captives en heeft als doel het effectief afsluiten van herverzekeringstransacties met de internationale herverzekerings- en kapitaalmarkt.

Sporen verdiend in de herverzekeringsmarkt

De Haas is sinds 2019 in dienst bij Aon, daarvoor bekleedde hij diverse directie- en bestuursrollen bij onder andere Guy Carpenter, Perils AG en Achmea Reinsurance Company. Hij startte zijn carriere begin jaren 90 bij Bloemers & Co Herverzekering BV wat later is overgenomen door Aon Re.

Marc van Nuland, Country Manager bij Aon Nederland ziet in De Haas een welkome versterking: “Roelant heeft zijn sporen ruim verdiend in de herverzekeringsmarkt en makelaardij. Wij hebben in hem iemand gevonden die Aon verder kan laten groeien met zijn opgedane kennis. Ik ben blij dat hij weer terug is op zijn ‘oude nest’, nadat hij eerder voor Bloemers (Aon) werkte.”

“Ik ben erg trots dat ik terug ben bij Aon om met al mijn ervaring niet alleen bij te kunnen dragen aan de groei en verdere ontwikkeling van Aon’s Reisurance Solution maar ook die van Aon Nederland. Met de unieke marktpositie die Aon al heeft en met de verdere uitrol en intensivering van Delivering Aon United zijn we in staat om onze diensverlening verder te verbreden en te diversiferen om ons nog steviger te postioneren als marktleider,” aldus De Haas zelf.

Roelant de Haas