Netherlands

Aon maakt met HighTechXL start-ups en scale-ups risicobewust en verzekerbaar

 

ROTTERDAM, 17 november 2022 – Aon plc (NYSE: AON), wereldwijd professioneel dienstverlener, gaat een duurzame samenwerking aan met HighTechXL om start-ups en scale-ups te helpen met het ontwikkelen van hun risicomanagement. Gedurende het HighTechXL-programma leren start-ups en scale-ups wat hun risico’s zijn en vooral hoe hun risico’s zich kunnen ontwikkelen. Op deze manier worden ondernemers bewust gemaakt van risico’s en ook hoe ze hiermee kunnen omgaan. Aan het eind van het programma faciliteert Aon deze ondernemers met een unieke verzekeringsoplossing. “We maken de bedrijven ‘risk ready’ en geven hen toegang tot een selectie van verzekeraars die gezamenlijk het risico dragen. Samen stimuleren wij zo innovatie en de verdere groei van de start-ups en scale-ups,” legt Astrid van Helvoort, director Business Development Brainport Eindhoven bij Aon, uit.

John Bell, CEO van HighTechXL zegt: “HighTechXL creĆ«ert start-ups die grote maatschappelijke uitdagingen aanpakken, zoals klimaatverandering, veiligheid, gezondheidszorg en energietransitie. Wij maken gebruik van het unieke talent en de expertise in ons ecosysteem”. De start-ups en scale-ups worden in het deep-tech venture building programma van HighTechXL klaargestoomd om snel en concurrerend te blijven groeien. Gedurende het programma worden ze in contact gebracht met investeerders en mentoren die hen daarbij helpen. Aon participeert ook in het programma en verzorgt een workshop over aansprakelijkheid en risico’s van cybercriminaliteit en het beschermen van intellectueel eigendom. “We helpen de bedrijven risicovolwassen te worden, zodat ze bewust en voorbereid zijn op wat kan gebeuren. Verzekeringen staan normaliter niet bovenaan de prioriteiten van start-ups. Ook is het moeilijk en tijdrovend voor hen om hun risico’s verzekerd te krijgen. Daarom werken we met Aon dat een unieke verzekeringsoplossing kan aanbieden ter bescherming van hun primaire risico’s. Het vormt een laagdrempelig voorportaal voor maatwerk dat uiteindelijk mee kan groeien naar scale-ups”, vertelt Bell.

Aon en de risicodragers kunnen gedurende het programma van dichtbij volgen hoe de risico’s van de start-ups en scale-ups zich ontwikkelen. Door dat inzicht wordt de verzekerbaarheid in co-creatie ook toegankelijker. “Wij zien dat start-ups en scale-ups tot op heden onvoldoende support krijgen als het gaat om de ontwikkeling van hun risicomanagement. Daarnaast blijkt het zeer lastig om dit soort bedrijven professioneel te voorzien in hun primaire verzekeringsbehoeftes. Onbekendheid, snelle groei-cycli, bereikbaarheid, omvang en complexiteit zijn willekeurige factoren die soepele samenwerking in dit segment belemmeren. Daar maken wij nu samen met HighTechXL en een speciale selectie van verzekeraars een einde aan,” besluit Van Helvoort.